Honnan szerezhetnék több információt a családnevemről?
Kazup vagyok. Mit jelent ez a név? Bizonytalan forrásokból olvastam hogy talán (a bizonytalan forrás szerint is csak talán) török eredetű név. Ugyanebből a megbízhatatlan forrásból olvastam hogy az ásáshoz, vagy valamilyen evőeszközhöz (xD) lehet köze. Annyi majdnem biztos hogy a Tisza vidékéről származunk, mert apám onnan származik és ott is nőtt fel. Az őseimről nagyon keveset tudok. A dédapám a legutolsó láncszem akiről még tudok is valamit, azt hogy ő földműves volt. (ehhez képest elég jól feljöttünk, mert én már irtózok a mezőgazdaságtól, és városban élek, elég jó körülmények között)
Arra következtetek hogy valami jobbágy család lehettünk anno. Mi a véleményetek?
És hogyan szerezhetek több infót róluk?
Most nem azert ,de a lelkednek megnyugtato volt ezt oda irni ,hogy te mar irtozol a mezogazdasagtol? Gratulalok ,te is megfelelo szinten mozoghatsz...
Amugy meg csinaltass csaladfa kutatast.
2 ut van : vagy magad nyomozol magad, konyvtarakban, leveltarakban.
vagy felfogadsz valakit e celbol.
A Radixindexen van egy elesett katona az I.bh.-ban és egy valami más info Tiszakarád helységből.
Ingyenes infot találsz a mormon családfakutatók oldalán, a familysearch-ön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!