Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Honnan szerezhetnék több...

Honnan szerezhetnék több információt a családnevemről?

Figyelt kérdés

Kazup vagyok. Mit jelent ez a név? Bizonytalan forrásokból olvastam hogy talán (a bizonytalan forrás szerint is csak talán) török eredetű név. Ugyanebből a megbízhatatlan forrásból olvastam hogy az ásáshoz, vagy valamilyen evőeszközhöz (xD) lehet köze. Annyi majdnem biztos hogy a Tisza vidékéről származunk, mert apám onnan származik és ott is nőtt fel. Az őseimről nagyon keveset tudok. A dédapám a legutolsó láncszem akiről még tudok is valamit, azt hogy ő földműves volt. (ehhez képest elég jól feljöttünk, mert én már irtózok a mezőgazdaságtól, és városban élek, elég jó körülmények között)

Arra következtetek hogy valami jobbágy család lehettünk anno. Mi a véleményetek?

És hogyan szerezhetek több infót róluk?

2016. jan. 1. 22:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Esetleg csinálj családfa kutatást.
2016. jan. 1. 23:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Most nem azert ,de a lelkednek megnyugtato volt ezt oda irni ,hogy te mar irtozol a mezogazdasagtol? Gratulalok ,te is megfelelo szinten mozoghatsz...

Amugy meg csinaltass csaladfa kutatast.

2016. jan. 1. 23:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

2 ut van : vagy magad nyomozol magad, konyvtarakban, leveltarakban.

vagy felfogadsz valakit e celbol.

2016. jan. 1. 23:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem az evőeszközhöz, hanem egy használati tárgyhoz van köze, a füles kosárhoz. Ami nyilván az adott foglalkozással(tárgykészítés) függhet össze.
2016. jan. 2. 00:02
 5/5 anonim ***** válasza:

A Radixindexen van egy elesett katona az I.bh.-ban és egy valami más info Tiszakarád helységből.

Ingyenes infot találsz a mormon családfakutatók oldalán, a familysearch-ön.

2016. jan. 2. 04:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!