Kiderült, hogy szinte alig van bennem magyar vér. Nektek megingana a magyarságtudatotok a helyemben?
Figyelt kérdés
Családfakutatást csináltunk a szüleimmel és kiderült, hogy szlovák, cseh, német, és ruszin felmenőim is vannak. Furcsállom, mert miskolci vagyok a felmenőim többsége is, és nem nagyon mondható el a városról, hogy olyan túlságosan soknemzetiségű lett volna pár száz éve.2015. dec. 9. 19:08
21/31 anonim válasza:
Nem ettől van magyarságtudatom, hanem azért mert itt nőttem fel és ezt a kultúrát szívtam magamba. Nem volt családfakutatás, de tudjuk, hogy nem csak magyarokból állunk. Van valamilyen szláv talán szlovák vonal, szász (német migráns a középkorból) is. Na ez tuti, a többi meg, hát ki tudja. Ilyen fehér bőrrel és ilyen sötét hajjal, jó kis mix lehetek.
22/31 anonim válasza:
Lehetnél 1oo% kínai is, ha Magyarországon születtél, magyar szokások szerint neveltek, magyarul beszélsz és a magyar kultúrát követed, akkor magyar vagy.
24/31 anonim válasza:
Petőfi nem volt elég magyar neked? Pedig az anyja szlovák, és a Petrovics se echte magyar név...
25/31 anonim válasza:
Nem, abszolúte nem. Én magyar vagyok. A magyarság-tudat az identitás része. Magyar az, aki magyarnak vallja magát.
Magyarul beszélsz, magyarként nőttél fel, magyarnak vallod magadat. Kit érdekel, hogy milyen felmenőid voltak? Nem a felmenőid határoznak meg téged, hanem te magadat.
Tudod, hogy Franz Liszt nem volt magyar eredeileg? Egész életében egy árva szót sem tudott megtanulni magyarul, mert olyan nehéznek találta a nyelvet, hogy feladta a nyelvtanulást. Ám ő elkötelezetten magyarnak vallotta magát - annak ellenére, hogy nem tudott magyarul, annak ellenére, hogy nem voltak magyar gyökerei, és annak ellenére, hogy egy féllityi magyar vér sem lötyögött az ereiben. :)
26/31 anonim válasza:
Van egy ismerősöm, félig magyar félig török, de teljes szívéből magyarnak mondja magát :)
27/31 anonim válasza:
Utolso: ilyet kozvetve en is ismerek! :) veletlenul nem 23ev kornyeken van az ismerosod, es lany?
28/31 anonim válasza:
Nem, sepsiszentgyörgyi férfi :D
29/31 anonim válasza:
Menj el vért adni. Most mindegy, h magyar-e vagy sem, segítesz a többi magyarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!