Kiderült, hogy szinte alig van bennem magyar vér. Nektek
megingana a magyarságtudatotok a helyemben?
Figyelt kérdés
Családfakutatást csináltunk a szüleimmel és kiderült, hogy szlovák, cseh, német, és ruszin felmenőim is vannak. Furcsállom, mert miskolci vagyok a felmenőim többsége is, és nem nagyon mondható el a városról, hogy olyan túlságosan soknemzetiségű lett volna pár száz éve.
Most biztos nagyon különlegesnek érzed magad. :D Pedig nem vagy az, egy mai átlag magyar még ennél is vegyesebb összetételű. Kb. esélytelen, hogy valaki 100%-ban magyar legyen.
2015. dec. 9. 19:35
12/31 anonim válasza:
Nagyon tévesen definiálod a magyarság lényegét szerintem. Az én felfogásom szerint magyarnak lenni annyi, mint születéstől kezdve kapni a magyar kultúrát, itthon érezni magad Magyarországon, magyar nyelvet beszélni, ismerni a magyar költőket, írókat, hagyományokat, népdalokat, népmeséket.
Én bámilyen származású embert magyarnak mondok, ha ezek megvannak benne, legyen akár fekete vagy ázsiai is. Nem feltétlen a származás határozza meg a nemzetiségi hovatartozást, hanem a kultúra, a neveltetés. Magyar vér pedig nem létezik, a magyar az egyik legkevertebb nép.
2015. dec. 9. 19:37
13/31 anonim válasza:
Ember, majdnem az egész ország ilyen. Szóval nem lógsz ki a sorból egyáltalán. Pont jó vagy magyarnak.
2015. dec. 9. 19:56
14/31 anonim válasza:
Magyarságtudat?? Jézusom. Erre még soha nem gondoltam. Nem hiszem hogy számit, és nem is tesz boldoggá, hogy magyar vagyok.
2015. dec. 9. 20:12
15/31 anonim válasza:
Nem ingana meg mert eddig se volt :D
2015. dec. 9. 21:02
16/31 anonim válasza:
Nekem szerencsére ilyenem, hogy magyarságtudat, soha nem is volt, ősöktől függetlenül :) Állampolgárságom van, nemzetiségem nincs. De ez saját döntésem. Vagy egy csomó cseh, sváb, zsidó, szlovák felmenőm, elég sokáig vissza lett vezetve a családfánk, de jóformán mindenki valahonnan máshonnan került ide. Na és?
2015. dec. 9. 21:30
17/31 anonim válasza:
Én meg örülök, hogy magyar vagyok, holott a felmenőim között magyar volt talán a legkevesebb. Többségében német, némi horvát és vend vér keveredik egy kis kék magyarral.:-)
2015. dec. 9. 23:03
18/31 anonim válasza:
Az én családomban van zsidó, szlovák, magyar, arab, német a nyolc dédszülőm között. A mélymagyarok körében 70 éve biztosan kirekesztettek volna, de én büszke vagyok a multikulturális mivoltomra.
Mindenki az aminek érzi magát!
2015. dec. 10. 00:11
19/31 anonim válasza:
Ad1: A magyarokat kiirtották a tatárok.
Ad2: Miskolcon még a skinhead is cigány.
2015. dec. 10. 05:52
20/31 anonim válasza:
"Miskolcon még a skinhead is cigány." xD
Amúgy nekem a Family Guy ugrott be, mikor kiderül hogy Peternek zsidó felmenői voltak, és hirtelen zsidó lesz :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!