A Papp vezetéknév milyen eredetű?
egy évtizedig családfakutatással(is) foglalkoztam..először a saját szűkebb-bővebb családi kapcsolatokkal, aztán máséval is...
szóval apai nagyanyám vezetékneve Papp volt, de az ő apja simán Pap..
amikor sasoltam a születési anyakönyveket, a nagyanyám születési bejegyzésekor láttam/találtam meg az okot/magyarázatot..
ugyanis a születéskori bejegyzéskor a pap olyan részeg lehetett,(az írásából következtetve) hogy a Pap név végén még kanyarítani akart egy kis cikornyát..ez majnem p betűnek nézett ki, az erről kiállított következő okmányokban már dupla pé-nek nézték...ezt saját szememmel láttam, megvan a fotokópia is az eredeti tévedésről..
azóta mindenhol Papp..
ez ilyen egyszerű..
ráadásul más névnél is előfordul hasonló"botlás", ami aztán ezt eredményezi.
a háromnevű nevek meg külön történet...nem is hinnék az emberek, milyen egyszerű a magyarázat..csak meg kell keresni az 1700-as évek végén, 1800-as évek eljén íródott születéskori magyarázatokat..
szóval az én Papp-om egyszerű elírás...
(lásd Országos levéltár)illetve az amerikai nyilvántartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!