Milyen eredetű a Reskó vezetéknév?
"Meg azért az is igaz hogy a történelem miatt a magyaroknak nem csak egy hányada hanem egy jelentős hányada szláv sajnos:("
Miért sajnos? Én lengyel vagyok és semmi bajom. Lengyelül ugyan már nem beszélünk, de annak idején az őseim Lengyelországból jöhettek egy 200 éve. Büszke vagyok a származásomra.
És igen lehet szerb is meg sok más szláv eredetű is. Ezt már nem fogod tudni megállapítani, legfeljebb családfa kutatóval.
Nem értem mi a baj azzal, hogy Csaba királyfi, testvérharc után megmaradt katonáival Saloniki környékén letelepedve, majd Csaba kikeresztelkedésével, saját nyelvet adott nekik - a glagolita abc-t, akik az első szlávok voltak. Igaz Ő a keresztségben más nevet kapott, és a szláv világ a latinosított görög nevét ismeri, és módszerét mint Cirill metódus...de ez egy másik történet. A Vatikán sosem volt az a kegyes, és valódi keresztény mint amit állít. De kedves kérdező, bátran kérdezz, és segítek tisztábban látni a dolgokat.
Tudni kell, mindenkinek rokonnak és szomszédnak kijutott a történelem során a "jóból".
Lengyel testvéreinknek ugyanazt a kanosszát kellett végig elszenvednie, mint az ujguroknak, hazaráknak vagy baskíroknak, bolgároknak vagy nekünk magyaroknak.
Tudod, a Habsburgok, és más idegenszívűek szívesen vernek éket olyan dolgokba, ami mindig is kapocs, összetartó erő volt testvérekkel: lengyelekkel, szláv népekkel, és türk rokonainkkal. Nekem inkább az a furcsa, hogy sikerült haragot szítani egymás közt, és elhitetni, hogy külön-külön mindenki több a másiknál - holott évszázadokig együtt éltünk. Hol avarként, hol szvévként, szabírként, hunokként. Divide et impera, nem ismerős? Anno lengyelekkel közös határunk is volt, ami - hej - igencsak jó lenne újra. Sosem értettem, hogy miért kell a nyugat kápráztatóan csillogó kábító hátsóját nyalni, ha mindenki, akik kicsivel is - de TÉNYLEG közünk van egymáshoz, és testvérének hív - őket pedig ellökjük? Elég volt ebből az őrületből!
Itt az ideje az ébredésnek, és annak hogy újra megtaláljuk egymást, a közös nevezőt, hangot, kezeket....én legalábbis szeretném, ha így lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!