Meddig számít valaki árvának?
Figyelt kérdés
aki elveszti az idős szüleit és mondjuk már 45 éves ekkor az is árva?
Hol van határ? Van határ?
2015. szept. 13. 21:00
1/9 anonim válasza:
Ha kiskorában (18 év alatt) veszíti el a szüleit, csak akkor.
2/9 anonim válasza:
Hát ez nem igaz első. 23 voltam amikor meghalt apukám, és amíg egyetemre jártam, kaptam is az árvaságit.
3/9 anonim válasza:
Igen, akkor kapsz. De gondolom nappalira jártál, ha jól tudom akkor jár csak, bár nem merem biztosra mondani.
4/9 anonim válasza:
Igen nappalira jártam. 26 vagy 27 éves koromig kaptam volna ha még mindig tanulok. Ha pedig utána is tanultam volna, akkor úgy emlékszem, hogy kérvényt kellett volna írni.
5/9 anonim válasza:
Amíg nem önálló életet él valaki. (kiskorú vagy még nappalin tanul)
6/9 anonim válasza:
Nincs határ, ha nem élnek a szüleid, árva vagy.
NE keverjük már az árvaellátásra való jogosultsággal...
7/9 anonim válasza:
#6: Nem keverem, de valahol ott a határ, ahol írtam.
Elég furcsa lenne, ha pl.egy 60-70 éves embert is árvának titulálnánk.
Az #5 voltam
8/9 anonim válasza:
Árva az, akinek hiányzik a szülője.
Bizony, hogy hallottam 60 éves embertől, hogy "megárvultam", mert elvesztette az anyukáját, és hiányzott neki.
9/9 piriiiii válasza:
Miért kell ebbe jogokat belekeverni?
Akkor, ha egy 50 éves ember elveszti a szüleit, ő nem mondható árvának? Az árvaság szülőtlenséget jelent, nem mást, nem kevesebbet, nem többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!