Sok embert miért nem érdekel a családfakutatás és hogy kik voltak az ősök?
Én tavaly kezdtem el felkutatni a családfámat és van olyan ág amit már az 1600-as évekig felkutattam.
Azért kezdtem el,mert a dédim lengyel származású volt és kíváncsi voltam a család történetére.Utána felkutattam más ősöket is. Kiderült sok érdekes dolog és sok külföldi ősöm is van.
A családból sok mindenkit hidegen hagy a dolog.
Nem érdekli őket,hogy milyen származású volt és honnan jött az őse.
Időpocsékolásnak vélik a dolgot és azt is megkérdezték tőlem,hogy ezzel valami anyagi hasznot remélek esetleg?
Engem sem érdekel kifejezetten. Érdekesség szintjén igen, de hogy ezért fizessek, vagy kutassak minden szabadidőmben, az nekem sok lenne.
Egyszerűen a jelenben élek és nem tartom komoly jelentőségűnek azt a kérdést, hogy 1600-ban milyen őseim voltak. Ha egy családtag elém áll és elmeséli, akkor mély érdeklődéssel végig hallgatom persze, hisz kíváncsi természetem van. Ergo mondhatni közömbös a dolog számomra.
Pont úgy vagyok vele, mint a 2-es válaszoló. Érdekel, de annyira nem, hogy erre áldozzam az időm. Különben szerencsére a család mindkét ágán van egy-egy személy, aki foglalkozik ilyesmivel, úgyhogy "potyázhatok":) - az infók is megvannak, viszont nekem semmi erőfeszítésembe sem került.
Amúgy engem jobban érdekel a "családi legendárium", a szájhagyomány útján terjedő régi családi sztorik, mint egy csomó név meg évszám, amit nem tudok semmilyen történethez kötni. Az ilyen jellegű adattartalomból számomra csak a földrajzi vonatkozás érdekes, igaz, az nagyon:)
Az vagyok, aki vagyok. Nem adna semmit, és el sem venne az, ha megtudnám, kik az őseim.
Pláne, hogy nem olyanok derülnének ki, hogy Angelina Jolie-val unokatesók vagyunk, hanem csak egy csomó név, egy csomó jelentéktelen senki, egy csomó halott.
Unatkoznék attól,hogy az őseim után kutatok?
Nem a Face-en és a TV-n lógok mint sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!