Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Dr. Csernus Imre vezetékneve...

Dr. Csernus Imre vezetékneve honnan származhat?

Figyelt kérdés
2010. febr. 19. 19:36
1 2
 11/15 anonim válasza:

Milyen hungarizmusról beszélsz?

A szomszédommal együtt járt középsuliba, érdekes módon magyar tannyelvűn.Szerinted mekkora rá az esély hogy egy szerb magyar középsuliba iratja a gyerekét?

Ha szerb lenne különben sem Imre lenne a neve, nézz szét egyedül a bunyevácoknál volt régebben szokás magyar keresztnevek adása, pl Bela (Béla).Nem vagyok hungarista, csak délvidéken éltem, és nem szeretem ha valaki félrebeszél, jóhogy nem szerbezel le engem is.Rohadtul nem értem, miért nem maradsz kussban olyan témákban mikhez nem értesz.

Ilyenkor, amikor a ti fejetek törik, mert ordít a dolog hogy nincs igazatok, akkor két dologgal tud a te fajtád előjönni: a helyesírással, valamint a lehungaristázással.

De van egy jó hírem: saját bőrömön tapasztalom, hogy itt Magyarországon a az ilyen tudatlan bunkók létszáma folyamatosan csökken...

2011. dec. 31. 03:41
 12/15 anonim válasza:
Tehát magyar a Csernus vezetékneve, akár hungarista vagyok akár nem...
2011. dec. 31. 03:44
 13/15 anonim ***** válasza:
nem érted kisszívem amit mondok, bár ezen meg se lepődök.... példának okáért a Tóth vezetéknév is magyar, de a jelentése szlovák eredetre utal. pl. a matkovics is magyar vezetéknév, de az eredete szerb
2012. jan. 2. 11:46
 14/15 anonim válasza:
Akkor a horvát Kovacsevics magyar származású?
2012. febr. 3. 23:44
 15/15 Kyrk21 válasza:
A Csernus szláv eredetű, annyit tesz, „a fekete fia”. Az Árpád-korban a Cherne (Fekete) személynév igen gyakori volt, ma a Csernus Kecskemét–Csongrád–Szolnok térségében fordul elő leginkább.
2017. febr. 25. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!