A Zsigmond milyen eredetű családnév?
Én csak ezt tudom róla:
A Zsigmond férfinév, mely a germán eredetű német Siegmund, Sigismund névből származik. Elemeinek jelentése: győzelem + védelem.
Hogy a Te családod neve honnan ered, azt neked kell tudnod.
Szia!
Személynévből képzett családnév. Minden olyan területen előfordulhatott, ahol a keresztnév használatban volt, tágabb értelemben a Kárpát-medence magyarlakta vidékei. Térség alatt mit értesz, hogy hol van több Zsigmond nevezetű? Nem biztos, hogy lefedi a terület a te őseid egykori lakhelyét. Vagy arra vársz választ, hogy konkrétan a Te Zsigmond őseid honnan származnak? Kutatás, kutatás, kutatás... ennek csak te nézhetsz utána. A személynév eredetét leírták, ezzel az alakkal egyértelműen magyar eredetet feltételez a név.
(Az 'ics' szerintem rossz példa, mert kapásból 7-8 szláv nyelvű országot lehetne írni, ahol ezek a végződések használatban vannak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!