Nektek sokat jelent, hogy milyen származásúak vagytok?
Én eléggé vegyesvágott vagyok.
Az apai Nagyapám régi magyar nemesi család sarja. A családfa a nemesi kutyabőr kiadásáig visszavezethető (1469). Ráadásul leányágon is öröklődik, szóval a nemes előtagot én is igényelhetem (kell a fenének).
Az apai nagyanyám félig orosz.
Az anyai nagyszüleim vendek. Ez egy kihalófélben lévő szlovén népcsoport az Alpokalján.
Én mindezek ellenére magyarnak vallom magam. Hogy miért? Mert annak érzem magam.
én apai ágról teljesen magyar/székely vagyok, anyai ágról 3/4 székely, 1/4 sváb.
Én minden értelemben MAGYARnak tartom magam.
Egy részben igen, egy részben nem.
Az igen válasz azért van, mert a "génjeimben" benne van ezeknek a népeknek a génje, vére.
A nem válasz pedig azért mert ha rám néznek nem tudjuk úgyse megmondani hogy milyen származású vagyok.
Egyébként az őseim németek, ukránok (régebbi megnevezéssel ruténok) illetve szlovákok voltak meg persze a magyarok is :) . Lehet hogy ezekből az ősökből ered az "erős" kék szemem.
De a lengyel vonalra is megvan a jel, mert az "ükükük" őseim családneve nagyon lengyeles hangzású. (Krupa, Zachradnik)
Ennek ellenére én magyarnak vallom magam és annak is tartom magam annak ellenére, ha a génemben kevés is a magyar vér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!