Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nektek sokat jelent, hogy...

Nektek sokat jelent, hogy milyen származásúak vagytok?

Figyelt kérdés
Én szlovák vagyok, mivel a felmenőim döntő többsége szlovák származású. Nem tudtam róla, de a szüleim csináltattak családfát. Ezért tehát annak tartom magam annak ellenére, hogy magyar állampolgár vagyok. Van egy olyan mondás azonban, hogy a vér nem válik vízzé. Én ehhez tartom magam nagy tisztelettel.

2015. febr. 5. 18:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én eléggé vegyesvágott vagyok.

Az apai Nagyapám régi magyar nemesi család sarja. A családfa a nemesi kutyabőr kiadásáig visszavezethető (1469). Ráadásul leányágon is öröklődik, szóval a nemes előtagot én is igényelhetem (kell a fenének).

Az apai nagyanyám félig orosz.

Az anyai nagyszüleim vendek. Ez egy kihalófélben lévő szlovén népcsoport az Alpokalján.

Én mindezek ellenére magyarnak vallom magam. Hogy miért? Mert annak érzem magam.

2015. febr. 7. 14:13
 12/16 anonim ***** válasza:

én apai ágról teljesen magyar/székely vagyok, anyai ágról 3/4 székely, 1/4 sváb.

Én minden értelemben MAGYARnak tartom magam.

2015. febr. 7. 20:42
 13/16 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele hogy a vér nem válik vízzé.Én bennem ha jól tudom olasz van+vagy cseh vagy német és még ki tudja mi
2015. febr. 10. 13:59
 14/16 anonim ***** válasza:
Anyai ágon nagypapám magyar volt, mamám sváb. Apai ágon viszont mindkettő nagyszülő sváb volt. Édesanyám még egészen sváb gyerekként nevelkedett, sokáig falun éltek igy megmaradtak a szokásaik, viselkedésük. Édesapámék viszont városba költöztek, és "elmagyarosodtak". Annyiba láttam a különbséget mindig is, hogy a svábok tényleg nagyon szorgosak, tevékenyek. Ők nem bírnak otthon ülni és csak tv-zni, és túlságosan is spórolósak. De különben ők is magyarnak érezték magukat mindig is. Én is annak tartom magam, azon kívül, hogy tipikus sváb kinézetem van, nem nagyon látom mitől lennék más, mint egy vérbeli magyar.
2015. febr. 19. 13:11
 15/16 anonim ***** válasza:

Egy részben igen, egy részben nem.

Az igen válasz azért van, mert a "génjeimben" benne van ezeknek a népeknek a génje, vére.

A nem válasz pedig azért mert ha rám néznek nem tudjuk úgyse megmondani hogy milyen származású vagyok.

Egyébként az őseim németek, ukránok (régebbi megnevezéssel ruténok) illetve szlovákok voltak meg persze a magyarok is :) . Lehet hogy ezekből az ősökből ered az "erős" kék szemem.

De a lengyel vonalra is megvan a jel, mert az "ükükük" őseim családneve nagyon lengyeles hangzású. (Krupa, Zachradnik)

Ennek ellenére én magyarnak vallom magam és annak is tartom magam annak ellenére, ha a génemben kevés is a magyar vér!

2015. márc. 6. 19:56
 16/16 anonim válasza:
Nekem jelent valamennyit de nem olyan sokat.Anyai ágon román vagyok,apain pedig magyar és székely.Apukámnak sokat jelent,mert még most is honvágya van(mert Erdélyből jött ide Magyarországra´),anyukámnak se jelent annyira sokat(ő félig román,félig székely vagy magyar).Szerintem nem kell az embereket a származásuk alapján megítélni,mert pl.cigányokat is mennyien elítélik pedig a cigányoknál is vannak normálisak.Szóval sztem nem kéne elítélni az embereket a bőrük színe alapján meg,hogy honnan származnak,mert elsőre nem lehet ítélni,mert lehet hogy kinézetre ronda de belsőre pedig egy normális ember
2015. máj. 7. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!