Hogyan nézhetünk utánna a családfánknak?
Ha tényleg érdekel,ez elég idő és munkaigényes.Nem megy úgy,hogy csak bemegy valaki a könyvtárba -ott nem is nagyon lehet adat- vagy akár a levéltárba -mert ott meg előre ki kell kérni az anyakönyvek másolatait,hogy mire mész,ki tudják neked keresni-.
A szüleid akkor még élnek?Tőlük kellene megkérdezni az ő szüleik,nagyszüleik adatait.Hogy mikor,hol születtek.Ha tudják,jó,ha nem,akkor a szüleid anyakönyvi kivonatában levő adatokkal kell kezdeni.Abban benne van a szüleik neve és hogy hol születtek.Ha a szüleid tudják,hogy a szüleik hol-és kb. mikor házasodtak,akkor meg lehet keresni,abban benne lesz az ő szüleik neve,lakóhelye.
Így lehet lépésenként tovább menni.
Kérdezz nyugodtan tovább,ahogy haladsz.
A legjobb az hogyha élne déd és nagyszüleid,mert lenne kitől kérdezni.Én is csináltam egy családfát és viszzamentem az 1800-as évekre
1 lépés keresgélni padlásokon régi fotókat.
2.lépés kérdezz a szüleidtől is vagy olyan öregektől akik ismerték a déd vagy nagyszüleidet
3.lépés keress születési bizonyitványokat archivumokban,vagy polgármesteri hivatalban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!