Hogyan, és kb milyen összegért tudnám felvenni a nagymamám leánykori vezeték nevét?
Városháza, Anyakönyvi Hivatal
10.000 Ft illetékbélyeg + indoklás (+ egyes helyeken nagymama hozzájárulása)
Várakozási idő, kb 1-1,5 hónap.
Első kommentelő. Már megetettem, nem találtam rá választ!
Másodiknak meg köszönöm. Mi a helyzet akkor ha a nagymamám nem él? Gondolom ez 10.000ft összeg nem az új okmányaim árait tartalmazza..
Pár éve 10 ezer forint volt az illeték. Csatolni kellett a felmenők anyakönyvi kivonatának hiteles másolatát, hogy lássák, családtagtól lenne a név. Az illeték tartalmazta az új születési anyakönyvi kivonatot, ez biztos, de ha jól emlékszem, az új személyit is. A többi papírt természetesen magadnak kell fizetned.
Ha van kiskorú gyereked, és a te nevedet viselik, nyilatkoznod kell róla, akarod-e, hogy az övék is változzon. A gyerekeid anyakönyvi kivonata is kell mindenképpen, hiszen abban is szerepel a szülők születési neve, így nekik is friss anyakönyvi kivonat kell.
Indoklásnak elég annyi, hogy azt a nevet szeretnéd viselni a nagyszülőd iránti tiszteletből.
30 nap a hivatalos átfutása, de egy esetleges hiánypótlás ugyanennyivel meghosszabbíthatja a folyamatot.
Értem, és köszönöm a válaszokat.
Valóban nem tetszik a mostani vezeték nevem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!