Honnan eredhet a Gombás vezeték név? Magyar eredetü vagy valamilyen nemzetiségi vezeték név lehet?
Nem hiszem el, hogy ennyi ostoba ember van... Hát ugyan honnan eredhet a Gombás vezetéknév? Onnan, ahonnan a Kovács, a Tóth és a Kádár, a Szűcs és a többiek.
És ugyan miért volna nemzetiségi név? Azt hiszed, hogy be lehet bárkit is azonosítani, hogy ki a cigány, a tót vagy a szerb és a többiek, ha egyszer már elmagyarosodtak? Színmagyar csak a szélsőjobboldal agyában létezik, a rögvalós Magyarországon sehol sincsen. Olyannyira keveredtünk az elmúlt ezer évben mindenféle nemzettel, hogy olyan, mint színmagyar, nem létezik.
Szóval: a Gombás a gomászokat jelenti, akik szedik (szedték) a gombát az erdőben, piacra vitték és eladták. És abból éltek. Értsd: foglalkozásnévből (köznév) lett önálló vezetéknévvé (személynév).
Kicsit ledobbentett a kerdesemre kapott valaszolok primitivsege.
Adott egy normalis jo kategoriaba irt kerdes es ilyen alpari valaszokat kaptam.
Kivancsi voltam egy vezeteknev eredetere, hatha valaki mar kutatta.A kesztyut nem veszem fel, nem sulyedek le ilyen szintre.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__csaladfa_..
Most gyorsan az elso hasonlo kerdest bemasoltam, es lass csodat a kerdezo normalis valaszokat kapott.
Ugy latszik en vonzom a hulyeket.
Kedves, Kérdező!
Kifakadásodról lerí, hogy a 2. választ vagy el se olvastad, vagy már az 1. válasznál - vagy annyira sértette lelkivilágod a valóságos tény, hogy szín magyar, mint olyan, nincs, hogy - úgy beduzzogtál, hogy a 2. kommenthez agresszív hangnemet képzeltél, illetve észre se vetted, hogy ő komolyan válaszolt neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!