Milyen származású a Sarkadi vezeték név?
Figyelt kérdés
2013. júl. 11. 10:14
1/11 anonim válasza:
Az ilyen típusú vezetéknevek mindig arra utalnak, ahonnan származik a nevet viselő. Sarkadi, Borsodi, Füredi, stb.
3/11 anonim válasza:
Név alapján magyar, de ettől még lehetsz egy Sarkadra költözött német is.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2013. júl. 11. 11:13
5/11 anonim válasza:
Milyen fura, hogy Sarkadon pedig alig van Sarkadi nevezetű emberke :D
6/11 A kérdező kommentje:
Ja amugy én nem Sarkadon lakom :)
2013. júl. 17. 21:42
7/11 anonim válasza:
Sarkadon azért nincsenek sarkadiak, mert ha a faluban az mondják,hoy a János akkor miylen János?Hát a Sarkadi...
De hiszen minden sarkadon élő János sarkadi nem?!:D
Ezért inkább az onnét eljött embereket nevezték el így, tehát feljött Budapestre, akkor a János, melyik János?A Sarkadi, amelyik Sarkadról jött.Ja már tudom.
8/11 A kérdező kommentje:
:)
2013. szept. 8. 14:31
9/11 anonim válasza:
Szerintem hülyeség az a megfogalmazás, hogy azért mert onnan származik. Akkor az összes tegyük fel Sarkadi vezetéknévvel rendelkező emberke Sarkad városából jött? - > ez hülyeség,ezerfajta ilyen név van az emberek nagyrésze pedig NEM OTT él, sőt nem is onnan származik.. (Gyulai, Debreceni, Megyeri...) úgyhogy ezt hagyjuk.
10/11 anonim válasza:
az őseik származhattak onnan 200 évvel ez elött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!