Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Jólszituált család lezüllött...

Jólszituált család lezüllött gyereke. Ti mi tennétek?

Figyelt kérdés

Adott egy elismert, pályájuk csúcsán lévő házaspár, akik jól keresnek, okosak, úgy ahogy egymással is elvannak. Nyilván egy ilyen pár a gyerekeiből sem akar "akárkit" nevelni, de sajnos a tervek nem jönnek mindig be.

Van két gyerekük, egy fiú és egy lány. A fiú úgymond beváltotta azt, amit a szülei "elvártak" tőle, neki is lett neve, jó munkahely, pénz, már van felesége is. A probléma a kisebbik gyerekkel van. A lánnyal.

Huszas évei közepén jár jelenleg, kezdődött ott, hogy becsúszott gyerek, ám ezt a szülei nem érzékeltették vele. A szülei jó génjeiből idegenek szerint semmit sem örökölt, csak az anyja szeszélyes természetét, de azt felnagyítva: rendszeresen részegre issza magát, már többször volt, hogy a detoxból szedték össze. Nem veti meg az egyéjszakás kalandokat sem, a pasikat lehúzza pénzileg, meg mindenhogyan. Elvileg nem a szülei tartják el, mert az apja semmennyire nem hajlandó támogatni, az anyja szokott neki néha fű alatt pénzt adni, meg a bátyja. Felsőoktatáshoz lusta, de amúgy elvileg eszes csaj. Alkalmi munkákból vagy összekeres annyit hogy megéljen, vagy nem. Amúgy külsőre senki nem feltételezné róla, szép arcú és törékeny lány így alkatra.

Most a lányt sajnos elütötte egy autó, csúnyán megsebesült (kettétörött combcsont, bordák, sérült fej, ott sírt a kórházban), az anyja akkor rohant hozzá, ő nagyon szereti, meg a bátyja is úgy néha napján ránéz, mert jó testvérek. De az apa azóta, hogy ez történt vele, hallani sem akar a lányáról. Szerinte egy "szégyen" és szerinte kár volt megszületnie (tekintettel arra, hogy becsúszott). Az apa soha nem akart lánygyermeket.

Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

2014. nov. 6. 15:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
Egy idő után nem lehet a szülőkre mutatni, hogy jajj engem nem szeretnek ezért iszom, fekszem le fűvel-fával. Ha nem kezd magával semmit nem keress munkát az az ő hibája nem fog öregen megélni abból hogy pasikat szipolyozz anyagilag.
2014. nov. 6. 15:43
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A család helyzete roppant mód hasonlít az enyémre. Nálunk én vagyok a becsúszott (fiú)gyerek. Furcsamód én is csak a vacak géneket örököltem a szülőktől, míg nővérem maga a megtestesült tökély. Én örököltem genetikai (autoimmun) betegséget, meglehetősen zárkózott, félénk természetet gyenge szociális, beilleszkedési készséget.

A szüleim nagyon jó módban élnek, eltartanak engem gond nélkül. Munkát nem találok, hiába van diplomám mert nem vagyok képes teljesíteni a HR-esek elvárásait (zavarba jövök interjúkon, nehezen megy a szokásos képmutatás, önmarketing).

Alapvetően nem vagyok hülye, csak nem illek bele az emberi társadalomba. Bennem többször megfordult az öngyilkosság gondolata is a fölöslegesség-érzet miatt, és hogy a nővérem/barátaim mennyire hasznosabb, remek szuper emberek, velem ellentétben.

Lehet nevetni az ilyen emberen, a szóban forgó lányon és rajtam és lenézni amiért semmirekellőek vagyunk. De higgyétek el, tudjuk mi azt anélkül is.

28/F

2014. nov. 6. 16:20
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
Még sem olyan okos szülök."Az apa soha nem akart lánygyermeket"agyon tanult fejével bacca meg ő csinált lányt.Gondolom ezt éreztette is a gyerekkel.Egy gyerek csak úgy nem csúszik be.Ha az én párom ilyen felfogással bír,és ezt érezteti is azzal a szerencsétlen gyerekkel,hát nem lett volna sokáig a párom.Szégyen kár volt megszületnie.Hát ocsmány alak lehet.Én kitartanék a gyerekem mellett össze lapátolnám bármi áron.nem véletlen lett ilyen amilyen.A pasit meg lapátra tenném.
2014. nov. 6. 16:27
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Én nem ítélem el.Mit lehet tenni? Ha a párja vagy,segíteni neki és meghallgatni gondját-baját s jobb útra terelni.

Ha szülő vagy,támogatni és kitartani mellette.

Talán,ha kicsit jobban érezte volna, hogy ő is egy hasznos és értékes ember,akkor nem vonzott volna be ennyi hülyeséget az életébe....

2014. nov. 6. 16:37
 5/12 anonim ***** válasza:
72%
Mélyen magamba néznék a szülők helyében, hol rontották el. Mi az, hogy az apa sosem akart lányt? Na itt a gond, a gyerekeket is úgy vállalták, hogy a saját elképzeléseiket váltsák valóra. Hogy a gyerek mit szeretne, hogy akar élni, mire lett volna szüksége, azt pont lesz..ják. Pénzes családokban ez gyakran előfordul, hogy mindent pénzzel akarnak megváltani a szülők, szeretetet, törődést, szülő-gyerek kapcsolatot, mindent. Aztán amikor a gyerek nem olyan lesz amilyennek tervezték, nem felel meg az elképzeléseknek, elvárásoknak, akkor le van tojva. Kötne csomót az ilyen ember rá, minthogy gyerekeket csináljon!
2014. nov. 6. 16:42
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Apuci helyében elbújnék de nagyon alaposan...

Velem is hasonlóképp volt, anyum orvos/ügyvéd/kisisten kombót akart a nyakamba tenni, ami nem jött össze, miután én inkább a művészetek felé hajlok:)

Mára beismerte hogy hibázott, most már az a célja hogy én boldog legyek:)

Az is vagyok!

2014. nov. 6. 17:14
 7/12 anonim ***** válasza:
34%
#2:A szüleid ÉLNEK,mindkettő,és NAGYON JÓMÓDBAN ráadásul,eltartanak 28 évesen is,és te öngyilkos akarsz lenni?!Irigylem a problémádat.Ha a helyemben lennèl, akkor valószínűleg már règ az lettél volna.
2014. nov. 6. 17:46
 8/12 anonim ***** válasza:
Irigyled a problémámat? 28 éves vagyok ember. HUSZONNYOLC. És olyan szinten élek mint egy 15 éves hülyegyerek. Nem vesznek fel dolgozni, alkalmatlan vagyok az életre. Hiába vagyok tanult, ebben a kapcsolat párbeszéd és információ alapú társadalomban teljesen életképtelen pondró vagyok. Nincsenek barátaim, barátnőm pláne sohasem volt. Szerinted meddig érdemes így élni. 58 éves koromig...?
2014. nov. 6. 17:54
 9/12 anonim ***** válasza:
2-es ahogy az írásaidat olvasom, ugy vélem ha élőszóban nem is tudod magad kifejezni a zavarod miatt, írasban ez nagyon jol megy neked. Próbálj meg ezzel kezdeni valamit, ne add fel könnyen a dolgot! Nem vagy haszontalan, értelmes vagy, jók a rálátásaid, látszik az írásmódodon a műveltséged. Ne gondolkodj olyan hülyeségeken mint az öngyilkosság! Értékes ember vagy csak még nem jöttél rá hogyan kamatoztathatod a képességeidet. És soha ne hasonlíysd magad másokhoz, az csak lehúz.
2014. nov. 24. 11:50
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Bár igaz részben a mondás, hogy van egy életkor amikor nem lehet a szülőkre mutogatni... de ahonnan indulsz, az igenis lenyomatott hagy minden ember életében. Hogy hogy neveltek fel, és milyen esélyeket adtak neked.

Bár a kislány nem tervezett gyerek, de ott van a tény, hogy az apa nem akarta és főleg nem lányt... bármennyire nem éreztették ezt vele tudat alatt a gyerek is érzi a mi hány km-t. Ezt nem lehet annyival elintézni, hogy nem beszélünk róla, mert 1001 eset van amikor érzi, hogy őt nem annyira szeretik mint a bátyát. És mivel a bátyus tökély, ő meg így sem úgy sem lesz elismerve minek harcoljon a szülők szeretetééért? Inkább hentereg férfiakkal akik egy legalább egy éjszaka erejéig szeretik... mert így azok a diszkóban részegen dülöngélő, minden pasival elmennő csajok viselkednek. Amikor egy lány otthon nem kap szeretett akkor jönnek a pasik. És szeretett látszata.

Tehát a lány esete nem egyedi. Nem ő lett rossz, hanem arra válaszolt önkéntelenül amire a szülők programozták. Ő egy B terv sem volt a családban.

Ezt úgy lehet megoldani, ha a szülők belátják, hogy hibát vétettek. És őszintén leülnek beszélni a lánnyal. És erről az egész helyzetről. Mindenki elmondja hol hibázott és kitalálnak együtt valamit, hogy hozzák rendbe.

A szülők másszanak le a fáról végre, és viselkedjenek ember módjára. Nem az a nagy ember akinek az életében minden tökéletes, hanem az aki képes a hibáit belátni és utána tenni is ellene!

2015. jan. 19. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!