Házassági, halotti, születési anyakönyvek hány évre vannak titkosítva?
Figyelt kérdés
Házassági,halotti,születési anyakönyvek hány évre vannak titkosítva?2014. szept. 22. 19:15
2/15 anonim válasza:
Nincsenek titkositva. Barkinek kiadjak, aki ismeri az adatokat.
4/15 A kérdező kommentje:
Nem lehet őket megnézni egy bizonyos időn belül.
Ha jól tudom 90 évnél régebbi anyakönyveket lehet kutatni.
A többit nem tudom
2014. szept. 22. 19:50
5/15 anonim válasza:
Hat oda nem adjak neked az anyakonyvet, de ha kozlod hogy XY es ZV pontos datum shazassagi anyakonyvi kivonatarol kersz masolatot, akkor kiadjak 2e koruli illetekbelyeg.
6/15 anonim válasza:
- halotti: 30 év;
- születési: 90 év;
- házassági: 60 év.
Úgy emlékszem, hogy volt nemrég egy jogszabály módosítás, ami a fenti időkorlátokat még jobban kibővítette.
7/15 A kérdező kommentje:
Kösz,erre voltam kíváncsi
2014. szept. 23. 10:06
8/15 anonim válasza:
Ezek szerint nem törvényes ha valaki kikeri a saját/barat/csaladtag anyakönyvi kivonatát. Érdekes, a hivatalban ezt nem tudják. ...
9/15 A kérdező kommentje:
Csak a 90 évnél régebbieket lehet kikérni.
De ezekkel a régi adatokkal nem lehet visszaélni szerintem,különben is hogyan igazolod hogy te vagy XY ükunokája ?!
2014. szept. 23. 14:29
10/15 anonim válasza:
A kutya nem kéri, hogy igazolas magad. Viszel 2e illeték bélyeget es közlöd, hogy mi kell. Mit kell túlbonyolítani????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!