Milyen származású a Boha családnév?
Anyai ági nagyapám apja Boha családnévvel látta meg a napvilágot, nagyapám viszont már Bánhídival, mert magyarosította. Elmondása szerint az ősei Porgányból származtak, ez a Bánságban található (ma románia, közel a határhoz). Erre a mostoha nagyapám rávágta, még mielőtt tudta volna ezt, hogy honnan szármáznak, hogy a családnév alapján tuti románok. Mert a Boha az olyan romános. Másik ismerősöm aki foglalkozott nyelvészettel, meg származással, az azt mondta, hogy a Boha tuti magyar, ilyen ősmagyar féle.
Ezért sem tudom milyen eredetű ez a családnév, és ezért is kérem a segítségeteket!
1. Tohu va bohu (tehom yahim Ellohim hammaim).... ezt tudod milyen nyelven van.
2. Boha tvojho, boha jeho - szlovák káromkodás (az istenedet, az istenit)
3. Bohatier, bogatir - szláv vitéz
4. Bohač - (szl., cseh) gazdag
5. Boh - (szl. cseh) isten
Pográny van még egy felvidéken a Zoboralján, magyar falu, szlovák neve Pohranice.
És amúgysem Pográny, hanem PoRGány.
Ennyire ne legyél már ostoba, és diszlexiás légyszíves.
Te meg légy szíves ha valaki segíteni akar azt köszönd meg, ne lecseszd, nem te tojod a spanyolviaszt. Ami a diszlexiát illeti te sem láttad kiolvasni amit én írtam, tudniilik volt itt egy "is" szócska.
És tanulj egy kis illemet bunkócskám.
Pográny van még egy felvidéken a Zoboralján, magyar falu, szlovák neve Pohranice.
Sehol nem látok is szócskát, de még csak a teljes válaszodban sem. És honnan gondolod, hogy a mostoha nagyapámnak igaza van? Látom nyelvész professzorral állunk szemben, és családfa kutatóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!