Édesapám elhagyott amikor megszülettem. Hosszas nyomozás után sikerült kideritenem hogy hol lakott. De pár éve ő meghalt. Engem nem kellett volna értesíteni arról, hogy meghalt az apám? Nem örökbeadott hogy ne tudjak róla, csak nem akart felnevelni.
A 10-es hozzászóló nagyon okosan elmondott mindent jogilag. Én annyit tennék hozzá, Kedves Kérdező (szintén jogvégzettként), hogy mivel törvényes örökös vagy, akit ki akartak semmizni, neked jár a örökséged, és ezt polgári perrel ki lehet kalapálni a jelenlegi örökösökből.
Tessék elmenni egy ügyvédhez és pert indítani az örökösök ellen, mert egyrészt hazudtak a közjegyzőnek, másrészt téged kisemmiztek. Neked jár az örökséged, mert vér szerinti gyereke vagy az elhunytnak, aki a nevére is vett téged. Mivel az örökösöd kitúrtak és hazudtak neked, ezért külön kártalanítást is kérhetsz.
Ha a közjegyző tudott arról a többi örököstől, hogy volt egy másik oörökös is, és az ő hanyagdsága, hogy nem értesített téged (ha személyesen nem talál meg, akkor van egy portál, ahol egy évig köztelesek az örökösölket keresni, hírdetményben), akkor peidg őt is be lehet perelni.
Ha nem vagy 18 éves, akkor kijelölt ügygondnok vagy a másik szülőd képviselhet a perben.
# 15
A köteles rész akkor is jár! Feltételezem a kérdező úgy, hogy soha életében nem ismerte az apját nem tett ellene semmit, amivel kizárhatta volna magát.
Kérdező:
Ne engedd el, azt javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!