Szlovákiában a leggyakoribb vezetéknév a "Horváth". Ez hogy lehet?
Figyelt kérdés
Facebook-on is sok olyat szlovákot láttam,akinek az a vezetékneve,hogy Horváth,Horváthová.
Ez hogyan lehetséges? Ezek elszlovákosodott magyarok?
Ez nekem furcsa.
2014. máj. 19. 18:53
11/12 anonim válasza:
Kedves 10.!
Gondolom az nemis jön képbe, hogy mondjuk az elődje magyar volt. Vagy kérdezted tőle hogy honnan van, s milyen a nemzetisége?
Mert például, amikor tőlem megkérdezik Ausztriában, hogy honnan vagyok, akkor annyit mondok, hogy Szlovákiából, nem ecsetelem különösebben, hogy fúúúúúú, most én szlovákiai magyar vagyok. És az illető gondolhatja, hogy magyar nevem van, de szlovák vagyok, és fúúú, a nevem a magyar néptől loptam.
12/12 anonim válasza:
A horvátok is félmagyarok és most levezetem egy matematikai egyenlettel:
magyar+cseh=szlovák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!