Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ti hogyan tudtatok kilépni...

Ti hogyan tudtatok kilépni egy több éves kapcsolatból?

Figyelt kérdés
Az élettársamra hosszú távon nem lehet számítani, lassan 40 éves létére néha olyan életet él, mint egy 20 éves. Rendszeres munkája nincs, mindig a könnyebb pénzszerzési lehetőségeket keresi, időnként úgy leissza magát mint egy tini, már bízni sem igazán tudok benne, volt párszor, hogy ajánlatokat tett más nőknek (állítólag csak flörtölés címén, de hát ki tudja, hogy ebből mi igaz). Szóval nem érzem, hogy biztos lehetne mellette a jövőm, pedig pár éven belül gyermeket is terveztünk/tervezünk. Ugyanakkor persze sok a közös élmény, van nagyon sok jó tulajdonsága is, elfogad olyannak, amilyen vagyok (pedig én sem mindig vagyok könnyű eset), segít a házi munkában, stb. Félek, hogy más még ennyire sem fogadna el mint ő, és hogy más férfinak ugyanígy lennének olyan dolgai, amikkel nem tudok megbékélni. Ti mit tennétek?
2014. márc. 23. 10:42
 1/9 anonim ***** válasza:

Közel a 40hez, már nem várható, hogy megváltozik:( néha iszik, nem dolgozik...így gyerekezni kemény lenne...

Hány éves vagy?

2014. márc. 23. 10:50
 2/9 anonim ***** válasza:

Próbálok a kérdésre válaszolni, én hogyan léptem ki egy hosszú kapcsolatból. A döntés a tiéd, bárhogyan döntesz, nyersz is, veszítesz is valamit. Azt javaslom, mielőtt döntenél, beszélgess erről a pároddal, veszekedés nélkül.

Én úgy léptem ki, hogy sokáig kellett még a másik mankónak, lehetett rá számítani, mindkettőnknek volt erre igénye. Viszont ez nem szakítás. Szakíts úgy, hogy minden szálat elvágsz véglegesen. Nekem ehhez hosszú idő kellett. Azért nagyon fontos ez, mert rámehet a következő kapcsolatod. Én így jártam. Most egyedül is boldogulok. A hangsúly nálam most nem a párkapcsolaton van. Nem kell mindenáron kapcsolatban lenni. A cél az, hogy majd legyen párkapcsolatom, de az egyedüllétnek is van sok-sok előnye, most ezeket fedezem fel.

2014. márc. 23. 10:55
 3/9 A kérdező kommentje:
Én 27 vagyok.
2014. márc. 23. 10:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Én 19 év házasság után hagytam el a férjemet. Alkoholista lett, amit a végefelé már nem tudtam és nem is akartam torelálni. Szerencsére vissza tudtam költözni a szüleimhez.

A te esetedhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy el kell döntened, hogy megalkuszol-e a problémákkal? Hosszúávon is? Mert a párod nem fog megváltozni. Biztos, hogy gyereket akarsz szülni neki?

2014. márc. 23. 11:21
 5/9 anonim válasza:
szerintem te még elég fiatal vagy ahhoz, hogy találj magadnak valaki olyat, aki "normális". hosszú távon nem biztos, hogy jó lesz ez a kapcsolatod. mellesleg ha megszületik a pici, semmi sem garantálja, hogy megváltozik.
2014. márc. 23. 19:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Annyi idős voltam mint te amikor kiléptem egy 3.5 éves élettársi kapcsolatból

A volt párom 32 éves volt, gyerekes ,anyu kedvence.

hogy tudsz kilépni? Gondolj bele hogy sokkal jobb lesz neked, találni fogsz valakit akivel közösek a céljaid.

Egy nagy levegő, és egy határozott lépés...égess föl mindent magad után, és kezdj új életet.

Ne légy áldozat.

2014. ápr. 1. 16:55
 7/9 anonim ***** válasza:

a kollégám férje is ilyen

de mivel senkinek nem kell, hiába tesz ajánlatokat, a párja nem is féltékeny (akit amúgy szintén nem kell félteni, ha pasikról van szó)együtt vannak 20on évek óta, én azt látom hogy egyik kutya másik eb, pont egymáshoz valók. és szerintem együtt is fognak megöregedni.

szóval ha te is ezt érzed, hogy zsák a foltját, akko9r nincs semmi baj.

2014. ápr. 2. 18:52
 8/9 anonim ***** válasza:
*viszont ők nem 40 es fejjel vállaltak gyereket, hanem hamarabb...
2014. ápr. 2. 18:53
 9/9 anonim válasza:
Nos én mindenképp kilépnék ebből a kapcsolatból,ugyanis szerintem nincs jövője!Ugyan is szerintem ha eddig nem változott meg,eztán se fog s már te se tudod megváltoztatni.Minden esetre előbb azért beszélj vele,talán egy próbát még megér!Talán!Mond meg neki ha nem változik meg szakítasz vele!Amúgy szerintem ne gondold azt hogy más nem fogadna el!Több önbizalom!
2014. ápr. 3. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!