Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek minek higgyek?

Szerintetek minek higgyek?

Figyelt kérdés
Van egy felmenőm Bagdi Ferenc.Rákerestem a Familysearch oldalon és kiadta hogy apja neve Ferenc Bagdi,anyja neve Erzsébet Gabar.Ezzel nem lenne semmi gond csak hogy az itthoni családfán(nem én vezettem vissza) úgy van írva hogy Pabar Erzsébet.Bár azt hozzá kell tenni hogy a családfában is vannak módosítások pl: van olyan hogy rosszul írják le a neveket Arnót helyett Arnold.Lehetséges hogy ezt nem javították ki?Szerintetek a Familysearch írja jól vagy az itthoni családfa?
2014. márc. 15. 17:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Az otthoni!!!!
2014. márc. 15. 18:16
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Komolyan azt hiszed hogy egy külföldi szarság jobban tudja mint amit a saját családod írt?
2014. márc. 15. 18:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdeztem mert mondom hogy vannak olyan dolgok amik rosszul vannak beleírva az itthoniba
2014. márc. 15. 18:35
 4/4 anonim ***** válasza:

A familysearch.org oldalán lévő indexelt egyházi anykönyvek keresőjéről tudni kell, hogy anno, mikor önkéntesek indexelték az eredeti, vagy másodpéldányú egyházi kereszteléseket, akkor elég nehéz dolguk volt a régies írásmód miatt, az anyakönyvek állapota, továbbá a amiatt is, hogy a lelkészek hallás után írták le a neveket.

Egy gyors keresés után megnéztem én is:

[link]

Amint látod az indexelő egyszer Pabarnak, máskor Gabarnak olvasta a nevét(általában a kezdőbetűt díszesebben írták, több hurokkal, ezért nehezebb is kitalálni).

Hogyha azt vesszük, hogy az első találatok között 2 Pabar Erzsébet(ezek lehetnek a felmenőd testvérei is) van és 1 Gabar, akkor jó eséllyel az otthoni családfádon is helyesen szerepel a név.

Remélem tudtam segíteni!

2014. máj. 19. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!