Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ki mit tud a Borsi családnévről?

Ki mit tud a Borsi családnévről?

Figyelt kérdés
2009. nov. 18. 21:25
 1/7 anonim válasza:
Azt ajánlom hogy érdeklődj a megyei levéltárban a családfádról.Így talán utánnajárhatsz a név eredetének is. Egyébként saját véleményem szerint a Borsi egykor talán Borschi ként lehetett írva és aztán lett magyarosítva. Ez szerb származásra utalhat. A legbiztosabb ha utnnajársz. A levéltárak csak kis összeget kérnek h kutathass.
2009. nov. 18. 23:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet! Érdekes megközelítés ez a szerb eredet.
2009. nov. 19. 17:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Kutattam egy kicsit a neten és kiderült, hogy a Borsi család egy, a Sartyivánvecse nemzetségből származó középnemesi család. Bors községet birtokolták a korai időkben, ahol II. Rákóczi Ferenc született.
2010. jan. 22. 23:17
 4/7 anonim válasza:

Borsi egy kis falucska itt felvidéken, nem messze a határtol. Minden éven megrendezésre kerul a Tokaji fesztivál ami egybe van kotve Rákoczi megemlékezésével a Borsi Rákoczi kastélyban, ami már muzeum. Egésznapos programok, fellépések várják az ide látogatokat, még vonat is indul Kassárol és ha jol vettem észre még Svájcbol is érkeztek ezéven :) De hogy ne szaporitsam a szavakat olvass utánna a kovetkezo linken :)

[link]

2012. szept. 3. 18:45
 5/7 ÓVJ válasza:

BORS falu Biharkeresztes (Bihar megye) mellett van. Levéltári, 1319-1430 közötti forrásokből számazó adatok szerint "...részben pedig a Sartyivánvecse nemzetség kapta meg. Az ebből a nemzetségből származó BORSI család és a váradi székeskáptalan birtoka." Természetesen Nagyváradról van szó. Családfakutatással jutottam idáig, mivel a felmenőim között van ott élt Borsi ősanya.

(II. Rákóczi Ferenc a szlovákiai BORSI-ban született, ez nem azonos a fentiekkel.)

2014. jan. 18. 11:21
 6/7 anonim válasza:
2017. okt. 23. 12:37
 7/7 davi1997 válasza:
Csak anyit hogy én is Borsi vagyok
ápr. 3. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!