Mit tehetek, ha ugyan olyan élethelyzetekbe kerülök, folyton, mnit a szüleim? Ha ugyan azt élem meg, folyton, ugyan azt a hibát követem el? Miért?
Apám szülei tehetős fúriák voltak. Mindenkit elmartak Apu mellől, senki sem volt jó, őt zsarolták a szeretükkel és az örökséggel - vettek neki lakást, amiért cserébe uralták az életét. Apu sajnos felnőttként is gyenge maradt, egyedül volt, miközben volt 2 elhagyott családja, akik szerették de nem bírták az anyóst. Apu a magányba végül belebetegedett. Már nem él.
Erre én kibe zúgok bele? Egy fiúba, akinek a szülei ugyan, ilyenek, és a a barátom se tud kitörni a szülei uralmából.
Az ilyet aberrációs fertőzésnek hívják. Igen a gyerek olyan párt keres, ami hasonlít a megfelelő szülőhöz... De nem mindig - szerencsére.
És többnyire ugyanúgy is neveli a gyerekét, ahogyan őt nevelték.
Tudnátok linkelni olyan oldalt,ahol erről bővebben lehet olvasni?
Főleg a megoldás érdekelne.Köszönöm
Nekem is nagyon furán esett le, hogy mennyire minta az ellenkező nemű szülő a párválasztásban.
Apám szerencsére jó ember, így én ezzel jól jártam.
A férjem ránézésre egyáltalán nem hasonlít apámra, ezért se gondoltam, hogy lenne hasonlóság.
Egyszer a szüleimnél voltunk, fürdőben voltam, hallottam az ajtó előtt a férjemet anyámmal beszélgetni. Kikiabáltam, hogy "gyere be, kérdezni szeretnék valamit!" - aztán jól meglepődtem, hogy apám miért jött be.
Kiderült, hogy őt hallottam, a férjem kint volt a kertben, őt biztosan nem hallhattam. Teljesen ugyanaz a hangszín. A többi hasonlóság utána tűnt csak fel. Jó és rossz tulajdonságokban is.
Szétszórtság, áldozatkészség, önzetlenség, tökölés, szervezetlenség, figyelmesség. Még a beszédstílusuk is egyezik, ugyanúgy elkalandoznak mondat közepén és az őrületbe kergetnek, mikor a "Nemrég az történt velem, hogy..." után hosszú csend van, mire kérdezem, hogy "mii???", akkor gondolkodás, hogy mit akart mondani...
Néhány lehetőség a tanulásra:
http://www.youtube.com/watch?v=VBVk1Bl6WOs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!