Létezik olyan, hogy valakinek ugyan az a neve mint a férjéé és fel veszi a férj nevét de meg tarja a sajátját is?
Pl: Kovács X és Kovács Y összeházasodik akkor lehet,hogy Kovácsné Kovács Y?
Ismertem egy Horváth nevű lányt és a barátját is Horváthnak hívták, csak ők nem házasodtak össze pedig kíváncsi lettem volna mit hoznak ki.
Miért ne létezne?
Ugyanúgy mint más neveknél, itt is ugyanazok a variációk vannak.
Mi így vagyunk, ugyanaz a vezetéknevünk. :-)
Amikor bejelentkeztünk az anyakönyvvezetőnél, akkor megkérdezte, hogy mi lesz a nevem. :-) Ugyanis neki adminisztrálnia kell, függetlenül attól, hogy nem fog semmi változni, de a nyilvántartásban jeleznie kell, hogy felveszem-e a férjem nevét, vagy megtartom a sajátomat. :-) Én felvettem! :-) Vicces volt.
Egyébként mondta, hogy lehetséges lenne a példád szerint Kovácsné Kovács ...., de ez elég hülyén néz ki...
Második szomszédunk Kovácsné Kovács Mária.
Egyik ismerősünk két hét múlva házasodik. A fiú és a lány is Tóth, így a lány változás nélkül fogja megtartani a nevét, ugyanakkor a férjezett neve is az lesz! :-)
Igen, létezik!- válasz a kérdésedre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!