Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Akik a nevük eredete után...

Akik a nevük eredete után érdeklődnek, azok miért teszik hozzá gyakran, hogy ez valami nemesi, grófi stb név?

Figyelt kérdés

Nem értem ez mire jó?Engem annyira hidegen hagy ,még akkor is ha valakinek 60 oklevél bizonyítja,hogy ő bizony egy nemesi család leszármazottja, szerintem ez semmi előnnyel nem jár, ezzel dicsekedni pedig olyan,hogy a faluban az én nagyapám volt az első aki a biciklit lovaskocsira váltotta le.

Miért reménykednek benne az emberek,hogy az ő ősiek grófok meg nemesek voltak?

Sőt ha én most bemegyek a hivatalba, hogy honlaptól felveszem a Hunyadi nevet akkor az ükunokám azon fog gondolkodni,hogy ő vajon rokona e Mátyás királynak?

2013. aug. 18. 15:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Azt megértem, ha valaki létrehoz egy kérdést, mert érdekli valami (még akkor is, ha bugyuta), arra viszont keresem a választ, hogy te pl. miért...?! A konfrontálódáson kívül volt valami értelme a kérdésednek?
2013. aug. 19. 18:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerinted semmilyen előnnyel nem jár, ha valaki nemesi család leszármazottja. Már itt éreztem, hogy valahol megrekedtél, de nagyon. Ki gondolja ezt, hogy előnnyel járna? Ez egy plusz infó lehet a családtörténet szempontjából, ami a családnév etimológiáját illetően is fontos lehet. Ezt neked nem fogja kidobni a google. Nézd, az egyből lejött, hogy egy beszűkült tudatállapotban levő emberrel folytatok kommunikációt, szóval ez tényleg negatívba megy az én oldalamra.
2013. aug. 19. 18:50
 13/17 A kérdező kommentje:

Érdekes, olyat még sosem olvastam hogy "ez valami paraszti név"...

Én azért tettem fel a kérdést mert szeretném tudni mi értelme annak,hogy odaírjuk, én bizony nemes vagyok, de mint kiderült semmi, csak a felvágás.

Illetve azt mondod,hogy ez egy plusz infó lehet és tény,hogy a google nem fogja ezt kidobni, de akkor meg főleg...ha az ilyet nem tudja a google akkor honnét tudná egy gyk-s válaszoló?És a kérdező honnét tudta meg ezt?Na ott ahol megtudta ezt ott megtudhatja azt is hogy milyen eredetű és felesleges mind a kérdés mind pedig az,hogy nemesi.

Ez pedig bizonyítja,hogy csak is a dicsekvés a célja, ami szerintem senkit sem érdekel, ezért sem látom értelmét.

A "sértegetésed" pedig semmit sem ér mert lehet,hogy hülyének tartasz és megpróbálsz annak titulálni, de egy külsős számára te vagy a hülye, mert azt hajtogatod, hogy mi értelme a kérdésnek, mi érelme a vitának, de továbbra is rájársz a dologra, ezzel pedig magad alatt vágod a fát, és mint azt visszaolvasva láthatja mindenki öngólt rúgsz saját magadnak is.

Tehát ha nem tudod félretenni a sértegetésed akkor én okos enged alapon nem fogok reagálni a további válaszaidra, csak egyszerűen jelentem őket mint provokatív választ (mert az).

2013. aug. 19. 19:01
 14/17 anonim ***** válasza:
Reménytelen. Felvágás, kiderült... miből derült ki?? Most hiába írom le, hogy milyen nemesi rétegződések voltak, mert te eleve már úgy tetted fel a kérdést, hogy itt jó válasz nincs, csak a tiéddel megegyező a tuti. Hiába írom le, hogy kis és középnemesből olyan sok volt, hogy nem fértek volna be a Puskás Ferenc stadionban sem, meg úgy egyébként a google sem dobálná ki őket, hacsak nem lett belőlük olyan személyiség, akiről aztán lehet bővebben értekezni. Ellenben vannak olyan neten is elérhető adatbázisok, amikben viszont szerepelhetnek, lehet róluk utalás, ami alapján el lehet kezdeni a családtörténeti kutatást. Tovább görgetve el lehet jutni a névhasználatig, ki és mikor használta először, honnan és miből származik... úgyhogy igenis van értelme.
2013. aug. 19. 19:30
 15/17 anonim ***** válasza:
Felvágós faxkalap. :)
2013. aug. 19. 20:32
 16/17 valaki : ***** válasza:

Ez nem divat,ez egy jó dolog,mert az ember büszke a felmenőire.

Azért csak kíváncsi az ember,kik szálltak bele a DNS-ébe.

A nemesi családok nevei a fent tudtak maradni,és ki is lehet nyomozni,akik egyszerű emberek voltak,azokét nem biztos.

Az én őseim nem hinném,hogy híres grófok és bárók voltak.Örülnék ha kiderülne,hogy így van,de ha földművesek,vagy fazekasok voltak is, én büszke lennék rájuk,többek között nekik köszönhetem az életemet.

2013. szept. 6. 16:21
 17/17 anonim ***** válasza:
En buszke vagyok arra, hogy az en oseim, fontos reszei voltak hosszu ideig a magyar tortenelemnek, es ha dontest kellet hozni nemesi jogaik alapjan volt beleszolasuk, buszke vagyok ra, hogy kierdemeltek ezt a megtiszteltetest, mert az elso hulyeseget irt, ez nem pont igy mukodott, vasarolni lehetett cimet, volt ido mikor ez nagyon nepszeru volt tonbnyire az akkoriban feltorekvo es emancipalodo zsidosag koreben, nekem hatalmas motivaciot nyujt az eletemben, hogy ha az oseim voltak valakik akkor en is oda kell tegyem magam, es nem elegedhetem meg a kozeposztaj eletmodjaval, mert azzal szegyenhoznek rajuk, attol meg nem nezek le senkit, sot hihetelenul becsulom aki hatranyos helyzetbol fel tudja magat magasra verekedni mert az igazan tiszteletre melto, de nekem kotelessegem tartani a szinvonalat. Egyebkent a Hunyadi nev valoszinuleg le van vedetve.
2013. okt. 6. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!