Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Akik a nevük eredete után...

Akik a nevük eredete után érdeklődnek, azok miért teszik hozzá gyakran, hogy ez valami nemesi, grófi stb név?

Figyelt kérdés

Nem értem ez mire jó?Engem annyira hidegen hagy ,még akkor is ha valakinek 60 oklevél bizonyítja,hogy ő bizony egy nemesi család leszármazottja, szerintem ez semmi előnnyel nem jár, ezzel dicsekedni pedig olyan,hogy a faluban az én nagyapám volt az első aki a biciklit lovaskocsira váltotta le.

Miért reménykednek benne az emberek,hogy az ő ősiek grófok meg nemesek voltak?

Sőt ha én most bemegyek a hivatalba, hogy honlaptól felveszem a Hunyadi nevet akkor az ükunokám azon fog gondolkodni,hogy ő vajon rokona e Mátyás királynak?

2013. aug. 18. 15:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
49%

Talán mert ma divat nagyzolni a nemes ősökkel.. A vicc az egészben az, hogy a legtöbb nemesi név még nem jelent nemesi rangot.. Ugyanis nagyon régen a cselédlány, és az istálló fiú is megkapta a gróf nevét.. de ettől még nem lett nemes az illető személy..

Amúgy én büszke vagyok arra hogy dolgos parasztemberek voltak az őseim. Végül is volt szakmájuk, és dolgoztak..

2013. aug. 18. 16:07
 2/17 anonim ***** válasza:
59%

Szervusz!

Olvastad itt valakitől, hogy előnnyel járna az ilyen-olyan származás? Ismersz itt valakit konkrétan, aki polgári névvel vállalva veri a mellét, hogy ő kinek a kicsodája? Akiben felmerül, hogy kutatja a családja történetét - vélhetően azért, mert érdekli, ne tegye azért, mert téged ez a dolog felbosszant?! Nem lehet egy jogos igény, hogy az ember megismerje a az ősei múltját? Aki valamilyen címet birtokolt, az jelent valamit, kiemelkedő volt valamiben, büszkék lehetnek rá a leszármazottak. Nem írhatom neked, hogy ne fájjon más öröme, öröme abban, hogy megtalálja több száz éve élt felmenőjét... egyébként meg ez az oldal arról szól, hogy kérdéseket tegyünk fel különböző témákban. Jelzem, hogy épp te is ezt csinálod, csak egy beszűkült nézőpontból.

Szerintem legyél majd büszke az unokádra, ha olyan kérdést / kérdéseket tesz fel, amiből látszik, hogy egy nyitott, érdeklődő személyiség...

2013. aug. 18. 16:10
 3/17 A kérdező kommentje:

2-es

Látom sikerült megértened mit akarok.

Nekem van egy milliárdos arab rokonom aki az egyik közeli családtagom férje, és Dubiaban élnek, van 3 Ferrarijuk meg 2 Lamborghinijük, de ezek mind porosak mert csak a Bentleyt meg a Rolls-Royice-t használják.

Az édesapám az Árpád-házi királyok leszármazottja női ágról.

A családom összes tagja vagyonos ember, több száz éve öröklik a családi értékeket, és már Mátyás idejében is nemesek voltak.

Na ebből semmi nem igaz, de gondolom mindenkiben ment fel a pumpa,hogy ki a szart érdekel, minek vágok fel ezzel, pedig állítólag csak büszke vagyok.

A kérdések általában arról szólnak,hogy a Xy úgy tudom hogy egy nemesi család, talán grófok voltak, és tőlünk várja hogy megmondjuk neki,hogy igen te egy nemesi gróf tökömtudja mi vagy.

2013. aug. 18. 19:29
 4/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Igen, el sem hiszed milyen ideges lettem, amikor belekezdtél a Dubai-os sztoriba. Tökre felment a pumpa!

2013. aug. 18. 20:29
 5/17 A kérdező kommentje:

Na látod, akkor elértem a célom.

Egyébként nem vagyok kedves, úgyhogy fejezzük is be, örültem, köszi és szia!

2013. aug. 18. 20:34
 6/17 anonim ***** válasza:
Kis barátom csak úy mondom hogy a dubai-i milliárdosok csak dubai-i milliárdosokkal jönnek össze a vagyonosodás végett, sőt van hogy rokonok egymás közt, hogy a családban maradjon a pénz! Ez a magyarázat arra hogy hogyan birtokolhatnak régóta ekkora vagyont, és hogy miért kamu hogy ilyen rokonaid vannak:)
2013. aug. 19. 17:40
 7/17 A kérdező kommentje:
Na a sötét bunkója, hogy nem tudja elolvasni rendesen azt a szöveget...jézus!
2013. aug. 19. 17:43
 8/17 anonim ***** válasza:

ugyanolyan korlátolt és szögletes, mint te. ez a végtelenül értelmes kérdés vonzza a hasonlóan színvonalas válaszokat. hidegen hagy, de azért pörgeted a dolgot, külön kérdést hozol létre... DE TÉGED NEM ÉRDEKEL! ott vagy, öcsi!

amúgy milyen válaszokat vársz? az sem jó, ha valaki kifejti egy másik nézőpontból, az sem, ha valaki nem olvasta végig a posztodat és úgy reagál... ja?! az a frankó, aki egyetért.

2013. aug. 19. 18:15
 9/17 A kérdező kommentje:

Már megint itt vagy?Pedig már elköszöntünk egymástól...látom nagyon foglalkoztatlak, nekem egyik válasszal sem volt bajom a tiéden kívül meg ezen az idiótán kívül.

Nem értelek...te is a neved után érdeklődték grófi felmenőkkel reménykedve és azért bánt ennyire ez a kérdésem?Mert akkor bocsi, de tényleg elég szánalmas hogy hozzá teszi "én úgy tudom hogy ez valami nemesi,grófi név..." ha ennyit kinyomozott hogy ez egy grófi név akkor a neve eredetét miért nem tudja?Beírod a családneved a google-be és az első találat hogy kielemzi a neved , miylen gyakori,honnan származik stb...csak hát muszáj felvágni vele,hogy "nem tudom a nevem eredetét, de biztos grófi!!"

2013. aug. 19. 18:24
 10/17 A kérdező kommentje:

" ez a végtelenül értelmes kérdés vonzza a hasonlóan színvonalas válaszokat."

Ugye tudod,hogy ez rád is vonatkozik?:) Főleg,hogy nem először írsz, szóval ez egy öngól, de nem baj legalább nekem a kisujjamat sem kell mozdítanom ahhoz hogy meg akarjalak sérteni, megteszed helyettem is.

2013. aug. 19. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!