Honnan tudom meg? (Lent)
Figyelt kérdés
A mamám cigány volt. Honnan tudhatom, hogy magyar cigány,kárpáti cigány,szintó,oláh cigány,román cigány,beás vagy gábor cigány volt?2013. jún. 21. 13:17
1/10 anonim válasza:
A mamád nem él már ezek szerint? Csak mert a "volt" szót használod. Rokonságból senki sincs, aki tudna segíteni ebben? Fogalmam sincs, hogy hogy lehetne megtudni a származást.
2/10 A kérdező kommentje:
Már nem él sajnos :/ És nem.. :S
2013. jún. 21. 13:27
3/10 anonim válasza:
Szerintem akkor már sehogy sem tudod meg..:/
4/10 anonim válasza:
Van esetleg fotó róla, amiben nemzeti öltözetben van? Melyik tájegységről származik? Van olyan, hogy bizonyos tájakon egy népcsoportból van több. esetleg a dédnagyszülők, nagyszülők anyakönyvi kivonta is számítana, hol születtek, merre vándoroltotak stb.
5/10 anonim válasza:
Azt kellene megtudnod, hogy hol született, hol élt? Általában egy csoportban szoktak maradni. Keresd fel ezeket a helyeket, hátha megtudsz valamit. (Mennyi idös vagy, mamád mikor hunyt el, sokat költöztetek?)
6/10 anonim válasza:
Szia!
Én azt javaslom, hogy próbáld meg felkutatni a családfádat azon az ágon. Az anyakönyvekből rengeteg adatot lehet kinyerni... a lakóhelyek, végzett szakmák megadhatják a választ a kérdésedre. Nem vagyok a téma ismerője, de a magyar cigány és a kárpáti cigány nem ugyanaz?!
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Én úgy tudom,hogy nem ugyan az... de ez nem biztos , hogy így is van :)
2013. jún. 21. 23:09
8/10 anonim válasza:
A lánykori nevéből esetleg ki lehet valamit következtetni. Meg az életmódjából is.
9/10 anonim válasza:
Remélem nem román cigány volt :/
azok a sztereotipikus fajták!
nem vagyok rasszista, de amit a cigányokról mondanak, az csak a románokra igaz!
többniyre!
például vannak olyan cigányok, akik egyenesen sértésnek veszik, ha azt hiszik román félék!
10/10 anonim válasza:
A nevéből lehet következtetni sokmindenre.És anyakönyvi kivonat. illetve kéne lennie rokonoknak is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!