Van olyan ismerősötök, aki IV. Béla király idejéig vissza tudja vezetni a családfáját? Vagy esetleg, még régebbre?
Figyelt kérdés
2013. jún. 20. 01:23
11/18 anonim válasza:
Az Én egyik ismerősömnek Mátyás királyig van vissza vezetve a családfája. :)
12/18 A kérdező kommentje:
14:58
Az is szép eredmény. :)
2013. jún. 26. 15:00
13/18 mustafa33 válasza:
nagyon messzire nem anyakönyvekben lehet visszamenni, hanem armálisokban, vármegyei nemesi iktatások jegyzőkönyveiben, még régebre hites helyek irataiban - adománylevelekben és periratokban.
14/18 anonim válasza:
Én 1345-ig, ugyanis a családom apai ágról a Bezerédj-család nőági leszármazottja.
15/18 anonim válasza:
Egy nemesi családot bármikor. Sőt még sokkal korábbra is vissza lehet vezetni. Az én egyik ágamat is nagy nagy sokáig vissza tudom vezetni. De ez, ha érdekel akkor inkább privátban írj. Nem szeretném itt kiteregetni.
Viszont az egyik ágamat, ahol nem voltam az őseim se főnemesek, hanem egyszerű parasztok. Azt az ágamat egészen 1570-ig vissza tudom vezetni.
Átlagosan egy paraszti származású családot ha szerencsés az ember, akkor talán a 17. század végéig vissza lehet kutatni.
De van ismerősöm, aki sváb ősökkel rendelkezik és itthon 1740-ig vezette vissza, majd még 1510-ig Németországban is vissza tudott menni. :D Ilyenek is vannak.
De igazából minden a szerencsén múlik.
16/18 mustafa33 válasza:
14-es, sajnos a nőiági nem számít, amiért nálam sem az 1310 :(
17/18 anonim válasza:
16: Tudom sajnos, de mivel az a ,,legérdekesebb" ág, ezért azt kutattam elsősorban :D Az egyenesági valahol 1750-1800 között van.
18/18 anonim válasza:
Utolsó vagyok, még hozzáteszek valamit: Ahhoz, hogy ennél tovább kutassak, tudtommal Írországba, vagy Izlandra kellene utaznom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!