Mi volt a dédszüleitek foglalkozása?
AZ én apai dédpapámnak sajátföldjei, szőlői voltak és azon dolgozott az egész család, az anyai dédpapám pedig a II.világháborúban harcolt majd kb. másfél évtizedik volt fogoly közben a mamámat az ő nagyszülei nevelték csak felnőtt korában találkozott az apjával anyám pedig tizenéves korában mutatkozott be neki hogy "CSÓKOLOM ÉN VAGYOK AZ UNÓKÁJA" de amúgy neki is följei voltak meg kiadta őket.
16/l
Apai Ágon:
Dédipapa: "Közép Nemes" Katona I VH Doerdónál 25 évesen ráesett a lova...Pár évvel később 1922-ben elhunyt.
Dédimama: 2.Házzasága után otthon vezette a háztartást.
Anyai Ágon:
Dédipapa: MÁV Dolgozó :) (váltókezelő)
Dédimama: Tanítónő
Nagyon jó a kérdés! Elgondolkodtam, de fogalmam sincs. A válaszokból ítélve, csak én vagyok ennyire tájékozatlan. :-(
Holnap megkérdezem a szüleimet, mert most komolyan érdekel!
Apai nagyapám szülei: tanár (anyja), tanító (apja)
Anyai nagyapám szülei: parasztok
Anyai naganyám szülei: apja ismeretlen, anyja paraszt.
Már bocs, de nincs olyan, hogy anyai ágú dédnagyszüleim. Mert abból egy pár van. Mert két pár nagyszülőnk van. 2*2=4 dédink van.
Nekem egyik dédnagyapám harcolt a világháborúban, a másodikban, aztán utána kocsis volt, lovaskocsis, a malomból szállított lisztet. A másik háromról semmit nem tudok, sajnos.
A nagyanyáim htb.-k voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!