Az Antal CSALÁDNÉV lehet görög eredetű?
Figyelt kérdés
tudom hogy Mario Gomez Garciá már sokszor kérdezte de most én is elkezdtem kutatni utána és ezt találtam
2013. jún. 13. 20:25
1/9 anonim válasza:
A hangalakok egyezése csak véletlen. Ahogy a mexikói Baja sivatagot sem a Duna melletti magyar városról nevezték el.
2/9 anonim válasza:
És a Krím félszigetet sem a "krímtúró"-ról. :)
3/9 anonim válasza:
En felgorog vagyok, de gorogorszagban nem rohangalnak Antalok. :) Szerintem total magyar, de ha megkerdezel egy gorogot a "jing jang" szot is visszavezeti az okori Athenhoz. :D
4/9 anonim válasza:
nem, ki kell ábrándítsalak, de az ilyen családnevek az egyik ős személynevéből alakultak ki
5/9 anonim válasza:
Nem. Az Antal keresztnévből lett vezetéknévvé.
6/9 A kérdező kommentje:
tehát magyar francia latin vagy görög?
2013. jún. 14. 12:47
8/9 mustafa33 válasza:
Az Antonius a latin, az Antal magyar, ahogy az Anton cseh vagy német...
A keresztnévre lehet monmdani, hogy latin eredetű, de a családnévre nem. Etimológiailag igen, de gondolom a kérdés nem arról szól, hanem a család nemzeti eredetéről.
Vagy monjam, hogy török és Antaliyából ered ☺.
(mint ahogy V. Putyin felesége L. A. Putyina sem román eredetű, hiába a putyina oláh eredetű szó ami juhászatban használt speciális edényt jelent ☺)
9/9 A kérdező kommentje:
egyébként Törökországban is vannak Antalok
2013. jún. 15. 10:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!