2/12 anonim válasza:
Az. Még jó, hogy én kolompár vagyok.
3/12 anonim válasza:
A családnévnek leginkább roma viselői vannak, de elképzelhető, hogy nem csak kizárólag erre az etnikumra lehet leszűkíteni. Érdemes ilyenkor azt is vizsgálni, hogy a családban milyen más nevek fordulnak elő, esetleg megnézni az anyakönyveket. 1715-ben két extraneus is szerepel Notar névvel, akik szerintem nem roma származásúak.
4/12 anonim válasza:
keress egy hires embert ezzel a névvel,ha ő cigány akkor név viselői is nagyrészt cigányok-a nagy számok törvénye kis modosióítással.
Nótár Mary-cigány? igen
cigány név? igen
5/12 anonim válasza:
4-es! bravo, leírtad a tutit, így kell érvelni... ne nagyon menj olyan területre dolgozni, ahol neked kell felelősen dönteni!
Vona Gábor itthon viszonylag ismert. Sehol, előtte még nem hallottam erről a névről, de egy 2007-es cikk szerint gyakori a romáknál ez a családnév, íme: [link] Akkor ő most roma? Vagyok azok a romák, akiknek Vona a nevük, végül is magyarok (értesd: magyar származású, magyar nemzetiségű, magyar gyökerű)?!
7/12 anonim válasza:
*Vagyok=vagy, jó korán írtam, de talán ki lehet hámozni a lényeget
9/12 anonim válasza:
4. vagyok.
kivétel erősíti a szabályt.
10/12 anonim válasza:
A Nótár eredetileg nótáriusból (der notar=jegyző, közjegyző, stb.) származik. Akár német származásra is utalhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!