Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nálatok_ is vannak hatalmas...

Nálatok_ is vannak hatalmas korbeli eltérések?

Figyelt kérdés

Kifejtem mire gondoltam leírva pl:

Édesanyámnak (aki 38 éves) az első unokatestvére idén töltötte a 64-et.

Nekem olyan furcsa, mert ebből következően a velem egykorú rokonom majd a gyerekemmel lesz unokatestvér.

Nálatok is van ilyen? Miből adódott a különbség?

2009. szept. 23. 21:33
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
94%
Én 30 éves vagyok a hugom 8 éves.Kislányom 9.Tehát a nagynéni fiatalabb mint a lányom:)
2009. szept. 23. 21:46
 2/27 A kérdező kommentje:
:) Huha... én is ismerek hasonló helyzetet. Anyukád belement a babavárásba miután szült már a lánya?
2009. szept. 23. 21:47
 3/27 anonim ***** válasza:
94%

A lányom csak 7 évvel fiatalabb, mint a testvérek felesége, a tesvérem meg csak négy évvvel fiatalabb, mint én. A lányom gyereke 10 évvel fiatalabb, mint az unokatestvére (az én testvérem gyereke).

A hugom unokája és az öcsém fia között csak két év van.

A férjem édesapja két évvel fiatalabb, mint az én nagyapám.

2009. szept. 23. 21:56
 4/27 A kérdező kommentje:
ejha :)
2009. szept. 23. 22:05
 5/27 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk ilyen egyenlőre nincs. 4 unokatesóm van, 2-2 apai és anyai ágon. A legidősebb unokatesóm két évvel idősebb nálam, utána én jövök a sorban, a következő nálam 2 hónappal fiatalabb, a következő nálam 2 évvel fiatalabb, és a legkisebb 4 évvel fiatalabb nálam. Illetve öcsém 3 évvel fiatalabb mint én. Ez azért van így, mert anyukám és a nővére között 2 év van összesen, és apukám és az öccse között is kb. 2 év van vagy még annyi se. Viszont a fiam az első unoka, és a nagyszülőknek az első dédunokája, és még sokáig nem lesz szerintem a családban baba, mert én fiatalon szültem (20 évesen) ,és se öcsém, se a két hónappal fiatalabb unokatesóm nem készül még gyereket vállalni, a legidősebb unokatesóm meg soha nem is fog. A "kicsik" se akarnak még gyereket, meg mondjuk ők fiúk, szóval náluk még későbbre várható. Szóval a fiamnak sem unokatesója, sem másodunokatesója nem lesz 5-7 éven belül szerintem. De amúgy ismerek olyan családokat, ahol nagyok az eltérések. Egyik barátnőmnek (20 éves) 40 éves múlt már a nővére, de ők 10-en vannak testvérek (vallásos család), nővére az első gyerek, barátnőm meg az utolsó. Meg egy másik ismerősömnek pedig szerintem elég idősek a szülei (legalább is az enyémekhez képest), ami nekem nagyon furcsa, mert engem anyukám 24 évesen szült. A haverom meg 23 éves, és az anyukája és az apukája már 60 felett vannak. Az apukája már majdnem 70. Mondjuk neki pl. van egy nővére, akivel soha életében nem élt együtt, és évente egyszer látja, mert a nővére már azelőtt férjhez ment, hogy ő megszületett volna. Na nekem ez is nagyon fura dolog, mert számomra a testvér egy olyan személy, akivel együtt nőttem fel, nem tudnék testvéremnek tekinteni valakit, akit sose ismertem igazán. Amúgy ki tudja, lehet, hogy nálunk is lesz ilyen nagy korkülönbség, mert a szüleim már elváltak, és apukám új párja szeretne babát (ő még csak 35 éves), kb. utolsó lehetősége, hogy gyereke legyen, na az is fura lesz, hogy talán lesz egy kistesóm, aki nem velem együtt nő fel. Biztos szeretni fogom, de nem olyan lesz, mint az öcsém, akivel 15 évig éltem egy szobában és annyi hülyeséget csináltunk együtt.
2009. szept. 23. 22:07
 6/27 anonim ***** válasza:
94%
21.46.VAGYOK.Nem volt sok választása.Változokor azt hitte ,mert elötte sokszor kimaradt 3-4 honapot is.Igy nem is aggodott,aztán fura érzés stb és kiderült 15 hetes terhes.Majd belehalt a bánatba,de most egy nagyon boldog anyuka:)))))))).
2009. szept. 23. 22:09
 7/27 A kérdező kommentje:
:) örülök neki :)
2009. szept. 23. 22:11
 8/27 anonim ***** válasza:
93%
Mi nagyon későn vállaltunk gyereket, a férjem testvéréék nagyon korán. Így az unokatestvérek (tehát a gyerekeink) között 23-24 év korkülönbség van.
2009. szept. 23. 22:13
 9/27 anonim ***** válasza:
94%
Ahol több gyerek van,ott ez szinte mindenütt előfordul.Pl.az unokám kislánya egy évvel fatalabb,mint a fiam legkisebb gyereke.
2009. szept. 23. 22:34
 10/27 anonim ***** válasza:
94%

Apámék 7-en voltak testvérek, apám a 6. gyerek, így van onnan olyan unokatesóm, akinek a gyereke öcsémmel egyidős.

Apám apjáék 11-en voltak testvérek, de nem tartjuk a kapcsolatot, viszont ott biztos még nagyobb korkülönbségek is vannak. Apám legidősebb testvére (aki amúgy féltestvér, mert az apja a háborúban halt meg és a nagymama újból férjhez ment) anyai nagymamámmal egyidős, pedig anyu és apám között csak 7 év a korkülönbség.

2009. szept. 23. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!