Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A másodunokatestvérem gyemeke...

A másodunokatestvérem gyemeke még közeli rokonnak számit? Egyáltalán mi számit távolabbi rokonnak?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 5. 22:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az én családom elég egyedi eset, de nálunk harmadunokatesó szintig ismerjük egymást, mert egy városrészben lakik mindenki :D

Attól is függhet, ti mennyire tartjátok a kapcsolatot.

De alapból én szűk családnak nevezném a szülőket+gyerekeket, tágabb értelemben belevenném a nagyszülőket is. Az unokatesó a közeli rokon, a másodunokatesót már inkább távolabbinak mondanám... és akkor ezt lehet cifrázni, hogy másodunokatesó férje/gyereke/szülője stb :)

2013. ápr. 5. 23:20
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

Btk. 203. § (1) Aki egyenes ági rokonával közösül vagy fajtalankodik, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Nem büntethető a leszármazó, ha a cselekmény elkövetésekor tizennyolcadik életévét nem töltötte be.

(3) Aki testvérével közösül, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2013. ápr. 6. 00:11
 3/12 anonim ***** válasza:
2-es tudod mi az az egyeneság?
2013. ápr. 6. 02:12
 4/12 A kérdező kommentje:
Apukám unokatestvérének (aki nő)ha jól tudom,akkor nekem ő a másodunokatestvérem és a lányáról van szó!Lehet kettőnk között valami.Azért tettem fel a érdést!
2013. ápr. 6. 15:47
 5/12 A kérdező kommentje:
*kérdést
2013. ápr. 6. 15:47
 6/12 anonim ***** válasza:
Apukád hányad unokatestvére, akinek a gyerekéről szó van?
2013. ápr. 6. 17:52
 7/12 A kérdező kommentje:
Apukám első unokatestvérének az unokája a lány.
2013. ápr. 6. 20:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag neked ő már nem egyenesági rokonod.

Apukádnak még az. Apukád testvérének a gyereke, ha nem az unokatesvéred akkor nem egyenesági rokon. De ha a lánynak van egy tesója aki az unokatesód, akkor egyenesági rokon.

2013. ápr. 8. 07:43
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2013. ápr. 8. 15:20
 10/12 anonim ***** válasza:

"Apukám első unokatestvérének az unokája a lány."

Nos, ezek szerint a te másod unokatestvérednek a lányáról van szó. A te gyereked, ennek a lánynak a harmad unokatestvére lesz.

Vagyis ha szeretnél vele összejönni és még közös gyereketek is születne, ő a saját anyjának a harmad unokatestvére lenne.

Bár ez már elég távoli rokonságnak számít, de azért valamivel nagyobb az esély genetikai rendellenességre a születendő gyermeknél, mint nem rokonok esetében.

2013. ápr. 9. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!