Mondtok nekem nagyon távoli rokonok megnevezéseit? Suliba kéne!
Figyelt kérdés
6.osztályos vagyok, első óta tanulok németet,most heti 5órám van..A családfáról tanulunk..Nem holnapra adták fel,de szorgalminak lehet csinálni,hogy leírjuk a nagyon-nagyon távoli rokonok megnevezéseit..:-) Leírnátok nekem párat MAGYARUL? Majd én kikeresem németül is,de most év végére a dícséretes 5-re hajtok németből,most van 9darab és sokat szeretnék még szerezni!:-)2013. ápr. 3. 12:38
1/11 A kérdező kommentje:
És még azt is,hogy kinek a kije!:-)
2013. ápr. 3. 12:39
2/11 Golan Trevize válasza:
Pista bácsi, és Mari néni.
Mari néni Pista bácsinak a felesége, aki pedig Mari néni férje.
3/11 anonim válasza:
4/11 A kérdező kommentje:
12:40-es no komment:D
12:48: köszönöm,:-)
2013. ápr. 3. 13:01
5/11 anonim válasza:
Az a baj, hogy lehet, hogy németül van rá szó, magyarul meg nincs. Legalábbis angolban van pár ilyen.
6/11 A kérdező kommentje:
az nem baj,szerintem a tanár megérti.. Tanultunk már nagyon sok családtagot,4.osztályban is kellett volna csinálni egy családfát,de én nem csináltam meg,mert nagyon nagy a családunk,van aki olyan távoli akit akkor még nem tudtam hogy fejezzem ki,van egy könyvünk amibe benne van mindenki,nagyon örült annak is,szóval magyarul szerintem elfogadja!:-)
2013. ápr. 3. 13:17
7/11 A kérdező kommentje:
ja bocsi, 13:13-as,rosszul értelmeztem.. azokra hogy találhatnék rá,amikre van németül kifejezés,magyarul meg nem?:o
2013. ápr. 3. 13:19
8/11 anonim válasza:
Németül nem tudom, van-e rá szó, de
nászúr: Az anya mondja a gyereke apósára
nászasszony: Az apa mondja a gyereke anyósára
10/11 anonim válasza:
Koma és komaasszony. Igaz nem vér szerinti rokonok, hanem a gyerek keresztszülei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!