Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek milyen nagymama...

Szerintetek milyen nagymama az ilyen?

Figyelt kérdés
Az apai nagymamámról van szó, aki érezhetően jobban szerette mindig is a másik fiának a gyerekeit, én és a két testvérem nem voltunk neki olyan fontosak. Tavaly el volt törve a keze, és elvárta volna hogy anyuék 40 km-ről hordják neki minden nap a kaját, mikor a másik fia ott lakik helyben. Aztán felháborodott, hogy anyuék nem vitték el magukhoz addig, még gipszben volt a keze (hely sincs anyuéknál, mert a két tesóm még otthon lakik). Ezeken a dolgokon úgy felháborodott, hogy azóta nem jön hozzánk. Tavaly áprilisban megszületett a lányom, és el sem jött meglátogatni, mégcsak fel sem hívott a kórházban sem. Egyetlen egyszer látta mikor eljött anyuékhoz veszekedni, mindennek elhordta az édesanyámat (persze aput nem, csak anyut), és akkor én is ott voltam a lányommal. Akkor én is mindenféle senkiházinak el lettem mondva. Mostmár 1 éves lesz, de nem kíváncsi sem ránk, sem a dédunokájára. Apu azt mondja menjünk el hozzá, látogassuk meg a picivel. Én annyira haragszom rá, hogy mégcsak telefonon sem érdeklődött soha a piciről, még a szüléskor sem, hogy hogy vagyunk. Ti elmennétek hozzá a helyemben? Milyen nagyszülő/dédnagymama az ilyen?
2013. márc. 11. 13:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem mennék el, és örülnék, hogy nem jön kíváncsiskodni.
2013. márc. 11. 14:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy mennék.
2013. márc. 11. 14:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem mennék.
2013. márc. 11. 14:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell ragaszkodni az ilyen nagyszülőhöz? Megváltozni nem fog.Felejtsd el és annyi.
2013. márc. 11. 14:10
 5/8 A kérdező kommentje:
Igazából nekem csak rosszul esik, hogy nem kíváncsi ránk. Apu az aki folyamatosan szekál engem is, meg a két tesómat is, hogy miért nem megyünk el hozzá! Egyszerűen nem veszi azt észre hogy őt is semmibe nézi.
2013. márc. 11. 14:14
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit keményítsd meg a lelked! Mit akarsz te egy ilyen nagymamától? Aki az anyámat szidja, engem senkiházizik az eleve nem érdekel. Ő csak rokoni értelemben vett nagymama. Ahogy az is csak biológiai apa aki megcsinálja a gyereket majd lelép. Sosem értettem miért kell ilyenekhez ragaszkodni.
2013. márc. 11. 14:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Dehogy mennék. Tőlem aztán fel is fordulhatna ott ahol van.
2013. márc. 11. 15:37
 8/8 anonim válasza:
Abszolút meg tudlak érteni, mivelhogy az én nagymamám is így viselkedik, de a családból csak velem. Én nem úgy fogtam fel, hogy ő nem szeret, hanem úgy, hogy segítségre van szüksége, hogy megszeressen. Mivel másik országban él csak nyaranta tudom meglátogatni(ez az ok amiért nem kedvelt engem, mert a szüleim miattam költöztek Magyarországra) de akkor amiben csak lehet segítem,való igaz, hogy eleinte teljes mértékben elutasította a segítségem, de mivel a nagymamám és szeretem őt nem érdekelt miket vág hozzá a fejemhez segítettem, mert sokkal jobb érzés, mint rágódni azon, hogy miért nem foglalkozik veled. A nagymamám se hívott fel amikor meg kellet műteni a lábam, pedig kétséges volt, hogy sikerül lábra állnom, de attól még azon a nyáron is meglátogattam. Jó tudom, hogy nem ugyanaz, ha megműtenek vagy gyermeked születik, de csak azt akartam elmondani ezzel, hogy ne azon gondolkodj, hogy elmenj-e hozzá, hanem azon, hogy hogyan tudod vele megbeszélni ezt a hejzetet, mert ez szerintem megoldható. Elég volt,hogy 16 évből 15-öt így töltöttünk. Mostanra már a nagymamám engem is szívesen lát magánál és még meg is látogat és ez annyira jó érzéssel tölt el. Szerintem mindenképpen tarts ki és látogasd meg.
2013. márc. 28. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!