Milyen eredetű a Varga név?
Figyelt kérdés
Gondoltam már rá hogy a spanyol "Vargas" névből alakult át.Szerintetek?A másik:
Dédnagymamámnak Németh volt a vezetékneve.Igaz hogy régebben mesterségekről,származásról kapták a nevüket az emberek?Mellesleg az apámat már többször is németnek/germánnak nézték még Németországban is...
2013. márc. 5. 16:26
1/15 anonim válasza:
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de nem magyar? Mivel a varga egy foglalkozás, a cipőkészítőket szokták más néven vargának nevezni.
3/15 anonim válasza:
a Varga foglalkozás, a Németh utalhat származásra
5/15 anonim válasza:
Magyar foglalkozásból eredő név. Semmi köze a spanyol vagy törökhöz.
6/15 anonim válasza:
Úristen, ez most komoly?! A Varga mesterségből ered...
7/15 anonim válasza:
Szerintem magyar név, de nem tudom mi okból, főleg nem eredeti magyar származásúakat hívnak így.
8/15 Tom Benko válasza:
Magyar foglalkozásnév, rokon a Csizmadia és Suszter nevekkel. Modern értelmezése a cipész. Apukádat meg hogy minek nézik, inkább az örökölt génjeitől függ, mintsem a nevétől.
9/15 anonim válasza:
úristen, hogy lehet ilyet kérdezni? :D
10/15 anonim válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__csaladfa_..
Gondoltál már arra, hogy nem ártana elkezdeni olvasni? Mondjuk szépirodalmat? Hidd el, sokat segítene - és ezt minden rosszindulat nélkül mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!