Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért szabja meg sógornőm,...

Miért szabja meg sógornőm, hogy kinek mit vegyünk?

Figyelt kérdés
Férjemnek elég furcsa családja van. Unokatestvére máskor megmutatta,hogy a gyerekének milyen biciklit kell venni születésnapjára meg ilyen dolgaik vannak. Hozzáteszem, mi sajnos magunknak nem tudunk ilyen dolgokat megvenni, nem hogy másnak. Sógornőm utoljára azzal a dologgal jött, hogy anyósnak szülinapja lesz, nincs neki automata mosógépe és hogy vegyünk neki közösen. Ha venni akar neki miért nem vesz ő? Ráadásul anyós mindig a sógornőmnek "pumpálja" a nyugdíját, a fiának soha semmit nem ad. Ráadásul ő sem vett soha semmit a fia szülinapjára. Nekünk sincs automata mosógépünk, mert nincs rá pénzünk és én is kibírok mosni a hagyományos mosógéppel. Hozzáteszem anyósomnak igencsak 100-on fölül van a nyugdíja. Mondtuk sógornőmnek, nekünk ilyenekre nincs pénzünk, aztán ez a hárpia kiverte a balhét. Csak megjegyzem a saját fiát még szóban sem szokta felköszönteni. Nektek erről mi a véleményetek? Miért kell azt megszabni, hogy ki mit vegyen a másiknak, hogy lehet valaki ennyire pofátlan?

2013. febr. 22. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ezt nagyon egyszeruen meg lehet oldani: nem veszed figyelembe es kesz.
2013. febr. 22. 17:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A sógornőt finoman állítsátok le. Meg lehet neki mondani, hogy erre nektek nincs keret, és az ajándékozásokat saját magatok szeretnétek ezentúl rendezni.
2013. febr. 22. 17:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
ő megmondja, mit vegyél, te meg azt ajándékozol, amit jónak látsz. ennyi. a tesóm barátnője éveken át csinálta azt, h listát írt a gyerekük szülinapjátra és a tesóm családja, azaz én, mint nagynéni, másik tesóm, szüleim, mint nagyszülők megkapták a listát, arról lehetett választani, h mit veszünk meg. egyszer mentem bele, karácsonykor 3 napig jártam boltról-boltra azért a már nem is tudom micsodáért, végül vettem valamit, ami nekem tetszett. megmondtam, h bocsi, de ez nem így megy, egyszerűen nem kaptam olyat, ezért jobb, ha magam választok ajándékot. azóta is. ez a szabályozás több mint fura szerintem is. mivel te is annak tartod, nem kell benne részt venned. hisz akkor mi lesz ha nem úgy táncolsz, ahogy ő fütyül? max morcosan néz rád, de nem tud mit csinálni, ez nem is igazolható elvárás a részéről.
2013. febr. 22. 17:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Ezt a mosógépügyet azért kellett megbeszélnetek, nehogy két mosógépet vegyetek a jó mamának.
2013. febr. 22. 18:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert hagyjátok.

Egyébként pedig nem pofátlan, hanem agresszor. Aki másnak kéretlenül beleszól az ügyeibe, és kényszeríti, hogy másként éljen, gondolkodjon és cselekedjen, mint ahogyan ő maga szabadon tenné, az agresszor.

Le kell rúgni a francba.

2013. febr. 22. 19:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát mi is fel szoktunk ötletet vetni húgommal egyszer ő, egyszer én, hogy mit vegyünk anyuéknak, de ez nem úgy működik, hogy kitaláltam és megsértődök, ha nem az lesz.

Ha van jó ötlet és árban is megfelel, akkor azt vesszük. Amennyiben nem jön össze külön ajándékozunk és kész. Legalább megbeszéltük.

Az amit a sógornőd csinál viszont elég durva, úgy tűnik eddig az volt mindig mit Ő akart. Hát ez van. Ezt igazán nem várhatja el. Amennyiben nem érti meg, legalább nem kell sokat beszélgetni vele.

Megértem, hogy felhúzott a dolog. Szerintem elsősorban a férjednek kell leállítani.

2013. febr. 22. 21:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Mi is szoktunk közös ajándékot venni így,de megbeszéljük hogy belefér-e.

De olyan is volt már,hogy bedöglött a hűtőjük párom szüleinek októberben,megbeszéltük párom tesójával és annak párjával,hogy húzós,de karácsonyra és a novemberben és januárban levő szülinapjukra ezt kapják négyünktől. (szülinapokkor igy csak torta volt).

De igy ahogy te sógornőd csinálja,na igy nem...

2013. febr. 25. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!