Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Volt már valaki családállítás...

Volt már valaki családállítás terápián két császármetszés után?

Figyelt kérdés
Két császáros szülésem volt.Imádom a gyerekeimet,az életemet adnám értük.Jó velük a kapcsolatom,de nem túl nagy önbizalommal állok a neveléshez.Határozottabbnak,lazábbnak kellene lennem,de képtelen vagyok rá.Természetgyógyász szerint az én lelkem a terhességnél -lehet hogy nem a legjobb szó rá-leragadt.Én kudarcként éltem meg azt hogy nem tudtam őket normál úton megszülni és ez kihat rájuk is.A kicsi éjszaka nagyon sokszor van fent, a nagyobbik óvodás,nagyon okos kisfiú,de nincs túl nagy önbizalma.

2013. febr. 12. 10:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

2 császárom volt

1. 24 óra vajúdás után a baba feje rosszul illeszkedett és a nagyon csontos is volt ezért lett az

2. 16 óra vajúdás után semmi tágulás mellet (pedig mindent kipróbáltak már...) császár lett

de soha nem éreztem h ez baj lenne

nem ettől van vagy nincs önbizalma az embernek

nekem alapból van tudom mit akarok elérni tudom mit akarok belőlük kihozni

egy bizonytalan határozatlan egyénnek ha lesz gyereke akkor továbbra is az lesz

nem a gyerektől lesz valakinek önbizalma vagy sem hanem saját magától

a gyerek másol a viselkedés a szavad járását a mozdulataidat mindent

2013. febr. 12. 14:03
 12/24 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,nem a gyerekemen keresztül akarok önbizalmat szerezni...nem erről van szó.A természetgyógyász vezette vissza az egészet arra hogy én tudat alatt nem tudtam feldolgozni hogy császároztak.Én nem érzem ennek a súlyát hogy bármi baj is fakadna ebből...

Állítólag az is a baj hogy császár után a babákat nem teszik az anya mellkasára,hanem rögtön elviszik és a gyerkőcön ez előbb vagy utóbb kijön hogy ahogy ő fogalmazott "keresi anyát".

Nekem nagyon jó a kapcsolatom a gyerekeimmel,de való igaz hogy egy kicsit kisebb az önbizalmam mint a szülések előtt.Van aki hisz ebbe,van aki nem.Köszönöm a válaszodat.

Továbbra sem írt még senki akinek van tapasztalata a családállítás terén!?

2013. febr. 12. 14:21
 13/24 A kérdező kommentje:
A gyerek tényleg másol,és ennek örülök is mert nagyon illedelmes ,jól nevelt gyerek.A jót jó látni rajta amit tőlünk tanult.egy két csúnyább szót már kevésbé :-) kiejtjük és mint egy kis papagáj..
2013. febr. 12. 14:23
 14/24 anonim ***** válasza:

mind a két esetben amint megmosták őket visszahozták hozzám kb 5 percre

majd amint összevarrtak és átkerültem az őrzőbe már szopizhattak is még le sem telt az óra ők már jóízűen aludtam a mellemen :-)))

szal az h a kicsi önbizalom hiányos az még nem azt jelenti h a te "hibád" vannak alapból ilyen emberek

ami meg téged illet tényleg nem a szülés miatt lettél az hanem mert valszeg sok helyről sok infó jött persze h ekkor elbizonytalanodik az ember és ott egy kicsi baba akiért felelősséget kell vállalni nem csoda ha kevesebb önbizalma van az embernek

ami meg a családállítás illeti szerencsére nem volt részem benne :-)

szerintem ha belegondolsz a szüleid nevelési módszereibe a felmenőid milyen életet éltek te hogyan kapcsolódsz hozzájuk akkor egyből tudod min kellene változtatni

pl anyukám és az én életem között nagyon sok a párhuzam akár akarom akár nem egy csomó dologban ugyan úgy döntök mint ő (és sokszor fel sem tűnik csak utólag)

a mi családunkban a nőknek erős akarata van képesek irányítani az életüket és mindegyik esetben egy nálunk gyengébb pasival állak össze

ezeket a párhuzamokat te is meg tudod találni az életetekben és ha megvan akkor képes vagy átalakítani az életedet

pl gondod át h téged hogyan neveltek 4 évesen mert valszeg majdnem ugyan úgy neveled a gyereked is (vagy teljesen ellenkezőleg ált ez a két variáció van )

2013. febr. 12. 14:37
 15/24 anonim ***** válasza:
Én voltam két császár után családállításon, bár nem a császár miatt mentem. Szerintem a családállítás erre a problémára nem a legalkalmasabb. Az önbizalomhiányra jó lehet, de a császár miatti esetleges gátlásokat nem hiszem, hogy oldani fogja. Remélem érthető volt! :)
2013. febr. 12. 14:48
 16/24 A kérdező kommentje:

Igen,mindkettőtöknek köszönöm.

Igaz az is hogy aki nem egy túl erős személyiség sokszor elbizonytalanítják amikor pici babája van és nincsen tapasztalata.Nekem két kisfiam van..általában mindig jól is döntök dolgokról bármiről is legyen szó csak érzem hogy bizonytalan vagyok,holott nem kellene,mert elég jók az ösztöneim,megérzéseim.

Csak lehet hogy inkább az a helyzet hogy annyira elhatalmasodik felettem az az érzés hogy féltem őket mindentől,hogy szinte lebénít,ezért várok visszajelzést mindenről.

Kedves utolsó,megosztod a tapasztalataidat nagy vonalakban,érdemes elmenni egy ilyen terápiára?

Gondoljátok hogyha az én önbizalmam megnő,jobban bízok magamban,ezt ők is megérzik és valahogy kerekebb lesz az egész??

2013. febr. 12. 15:00
 17/24 anonim ***** válasza:

hmm neked egyszerűen egy ideig sok pozitív visszajelzés kell és bele tanulsz :-)

am figyeld a gyerekeket ö megadják neked a megerősítést és beszélj sokat a pároddal erről

ha azt látod h jó a döntés akkor nem bizonytalankodj

ha tudod h jók a megérzéseid akkor hagyatkozz rájuk

ha a gyerekek sokat mosolyognak nyugodtak kiegyensúlyozottak akkor ennél mi lehetne jobb visszajelzés h jól csinálod ???

ezekre kell figyelni nem másokra

am ez egy döntés kell h legyen részedről h leteszed ezt

(tiniként kevés volt most meg anyum szerint kicsit sok is van belőle :-)

tűzz ki kicsi elérhető célokat az elején majd ha sikeresek voltak vizsgáld meg miért is volt az mit tettél h sokeres lett

ha nem sikerült akkor azt vizsgáld mit lehetett volna még tenni

ha sok apró sikered lesz akkor lépj tovább és merj kicsit nagyobbat lépni :-)

stepbystep :-)

a siker önbizalmat ad a kudarc tudást

sok sikert

2013. febr. 12. 15:20
 18/24 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van.Köszönöm!!Őket kell figyelnem tényleg,csak sokszor nagyon nehéz helyt állni ha fáradt az ember,ez a mostani éjszaka is nagyon fárasztó volt,legalább 18-20x fent volt,az átlag kb.10.Nekünk most nagyon bezavar az óvodakezdés is,kiegyensúlyozott,jól nevelt a kisfiam,de azért az oviba csak gyűlik benne a feszültség amit itthon vezet le...nem egyszerű.Szerintem minden könnyebb lenne ha kipihennénk néha magunkat :)
2013. febr. 12. 15:45
 19/24 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a többi választ. Mi mindketten császárral születtünk, már felnőttek vagyunk, és igen, van, amit a császár számlájára írunk, de próbálunk még most is alakulni, anyukánkkal együtt is. Voltam már családállításon más ügy miatt, nagyon tudom ajánlani, szívből.
2013. febr. 12. 22:54
 20/24 A kérdező kommentje:

Szia Kedves utolsó!

Érdekes amit írtál,(Köszönöm!!)pár szót még mondanál róla??Mit írtok még a császár számlájára?Honnan lehet azt tudni hogy ez lehet az oka??Nagyon megrendítő a családállítás?Visszafelé nem sülhet el szerinted?Mármint hogy a probléma ami miatt az ember bevállalja esetleg még rosszabb lesz?!

2013. febr. 13. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!