Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Lehet hogy német vagyok?

Lehet hogy német vagyok?

Figyelt kérdés
Szőke kék szemű fiú vagyok és a nevem német eredetű. Lehet hogy az őseim németek voltak?
2013. febr. 11. 18:06
1 2
 11/14 ekeke ***** válasza:
4%
Magyar vagy, mert itt születtél, ide jársz iskolába, itt dolgozol és itt fogod a gyerekeid felnevelni. Régen a mai Németország területén az emberek felét vallásháborúk irtották ki, máskor meg masszív éhínség, míg eközben Magyarországon gyarapodás, bőség és béke volt. Emiatt és politikai okokból is jöttek számosan ide északnyugatról. Nem kell kutatni, a németség sem értékesebb bármi másnál,
2013. febr. 11. 19:06
 12/14 anonim ***** válasza:

Talán svábok vagytok? (Mária Terézia korában betelepített németek leszármazottai)

Az én férjem is az, ükszülőkig visszavezetve az anyai- apai ág egyaránt. Néhány évtizede még a lakosság nagy része sváb volt ezen a településen, mostanában már sok az egyéb betelepülő. Eléggé zárt közösséget alkottak, még egy generációval ezelőtt is kibeszélték azt, aki nem sváb házastársat választott. Nem is volt gyakori eset. Tulajdonképpen általam jelent meg a magyar szál ebben a családban. Egyébként a szőke haj- kék szem nem vall feltétlenül svábra, a férjem és apja is barna szemű- hajú.

Abban viszont egyetértek az előző válaszolókkal, hogy eredettől függetlenül magyarok vagyunk, hiszen itt születttünk és élünk.

2013. febr. 11. 21:59
 13/14 anonim válasza:
Nein!
2013. márc. 8. 09:42
 14/14 anonim ***** válasza:
Lehet, de az is, hogy nem. Számít? Én lány vagyok, szőke hajú, kék szemű, német eredetű a családnevem, apukámtól felmenően mindenki német, de én MAGYAR vagyok! Itt születtem, itt élek, ide járok iskolába, egyetemre, itt vannak a barátaim, itt van minden, amit és akit szeretek.
2013. máj. 20. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!