Ebben a szituációban mit tehetnénk a nővéremmel?
Sziasztok!
16 éves lány vagyok, van egy nővérem aki 17 éves. A szüleinkkel élünk egy kis faluban. Van egy boltunk, amit a szüleink közösen csinálnak. De van egy kis probléma. Amint hazaérnek esténként munkából, alkoholt isznak. Nincs olyan nap amikor ne innának. Minden este megisznak 1 üveg Napoleont + 2-3 sört fejenkét. Az anyám bírja az alkoholt, csak hamar elalszik tőle. Apám nem bírja. Esténként olyan ittas/részeg szokott lenni, hogy nem tud normálisan járni, beszélni. Másnap persze úgy csinálnak mintha semmi sem történt volna. Volt olyan reggel amikor a nővéremmel 1 üveg Napoleont és 6 sört szedtünk ki a kukából. És ez nem pár hónapja, hanem évek óta így megy. Senkinek sem merek beszélni róla. Egyedül a barátom tudja. A nővérem elmondta a nagymamámnak egyik nap. Ő pedig mondta, hogy gondolta, hogy ez a helyzet, hiszen amikor átjön néha esténként, anyán észrevette, hogy teljesen másképp viselkedik. Egyenlőre lenyugszik és gondolkozik mit tegyek. De én mégis mit tegyek? Nem tudom... Teljesen kikészít lelkileg! Könyörgöm írjatok!
Köszönöm szépen az eddigi segítséget.
Írhattok még!
Teljesen átérzem a helyzeted!!! Nekem 2 nővérem van. Mikor már nem bírtuk tovább elköltöztünk a nagymamánkhoz mindhárman! Én 14 voltam, nővéreim 16 és 18. Én akkor kezdtem a szakközepet, idősebb nővérem az érettségire készült, nem lehetett otthon megmaradni sem tanulni!!!
Ha van lehetőségetek menjetek a nagymamához!
Az egyik válaszolónak igaza van: ti testvérek maradjatok nagyon szoros kapcsolatban, bármi is történjék!
Fel a fejjel és kitartás!
Nem csak, hogy átérzem, hanem ugyanez volt nálunk is. Mindketten ittak, isznak a mai napig. Nálunk tettlegességig fajult a dolog. Azóta is verik egymást. Én már 25 vagyok, van egy kisfiam, néha ha anyu átjön látom a lila foltjait. Sokszor mondja, hogy elesett, aztán sírva közli: "Apád megint nekem esett!"
Ne várd meg, hogy ezt végig kelljen nézned!!! Én rengeteget szenvedtem és a mai napig megvannak a lelki sérüléseim!!!
(utolsó voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!