1922-ben két női nevet írtak a szülőkhöz, szerintetek
miért?
elírás lehet, esély nincs arra, hogy mai lehetőségekkel éltek volna :)))
2013. febr. 1. 14:52
még egy lehet, hogy az apja ismeretlen - magyarul "megesett" az ükmama -, és véletlenül rossz helyre írták az S. Judit nevet, aztán lusta volt javítani a pap, vagy észre sem vette
2013. febr. 1. 14:54
Elírták.
A dédszüleidet nem foglalkoztatta, hogy kicseréltessék, kijavítsák a papírokat.
Nekem is van olyan ismerősöm, akinek a családfájának a lemenőinek a neve s-sel végződött. Egy idő után - illetve az egyik ágon n-nel jegyezték be, aztán az az ág n végződéssel folytatódott.
2013. febr. 1. 14:55
4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, majd előkotrom a születési anyakönyvi kivonatát, hátha az jó lesz.
Másrészt, nagyon elképzelhető, hogy soha észre nem vették a tévedést, hiszen a szül.anyakönyvit nem forgatja az ember naponta. Akkor még leginkább otthon szültek, a bába bejelentette a gyermek születését ahol kellett, ott borókás-pityókás állapotban elkészült a dokument, amit lehet, hogy úgy raktak el a szülők, hogy bele sem néztek.
2013. febr. 1. 15:11
Ilyennel még nem találkoztam, pedig tanultam genealógiát. Lehet elírás, vagy lehet hogy a midikloriánok nemzettek :D
2013. febr. 1. 15:11
Mondok én is egy cifrát. Egy férfirokonomat, mikor keresztelték, enyhén ittas volt szegény pap, és egy amúgy full keresztény férfinévre, amit kapott a kisbaba, azt állította, hogy annak nincs védőszentje, így beírta második keresztnévnek a Máriát, mert olyan védőszent tuti van :) Szóval ennek a férfinek a keresztlapján ez áll: Kovács István Mária...
Szóval simán lehet elírás.
Ráadásul azokban az időkben ha nem is volt apa, akkor is általában vkit beírtak, aki a nevére vette.
2013. febr. 1. 15:16
8/15 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy félreérthető voltam, ez az a bejegyzés, amit az egyházi anyakönyvben aláírtak az esküvőkor, nem az, amit megkaptak. Még az lehet érdekes, hogy a menyasszony özvegy volt, és két évvel idősebb is, mint a vőlegény. No, majd írok, ha meglesz az üknagyapám. Köszi a válaszokat!
9/15 anonim válasza:
Nem lehet, hogy S-el kezdődőre változott a családneve Kovácsról és ezt akarta leírni a pap, csak elfeledkezett a férj nevéről?
Mint, hoyg átvette a családnevet ugye
2013. febr. 1. 15:40
Mivel eleg cikornyasan irtak akkoriban es voltak olyan nevek is, amik ma mar ismeretlenul, idegenul hangzanak, lehet, hogy ferfi nev az, csak nem ismered fel. En nehezen betuzok ki ilyen regi iratokat, meg olyanokat is, amik a II. vilaghaboru idejen irodtak.
2013. febr. 1. 16:22
Kapcsolódó kérdések: