Szeretném felvenni az apai dédnagymamám vezetéknevét, de megtartanám a jelenlegit is. Mi ennek a hivatalos módja?
Figyelt kérdés
2013. jan. 26. 19:36
1/8 anonim válasza:
Bemész a polgármesteri hivatal anyakönyvi osztályára, és ott mindent elmondanak, azt is, hogy mennyit kell fizetni.
2/8 anonim válasza:
Vinni kell a születési anyakönyvi kivonatodat is, a személyidet és a lakcímkártyát. Csak a születési helyen lehet elintézni. 10000 Ft az illeték, a régi anyakönyvedet visszatartják és csinálnak egy újat 2000 Ft-ért. Ha van nejed és/vagy gyereked, aki a nevedet viseli, akkor az ő neve is változik, ezt majd mondja az anyakönyvvezető.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget
2013. jan. 27. 19:43
4/8 anonim válasza:
Második választ annyiban korrigálnám, hogy mostanában nem kell a születési helyed polgármesteri hivatalába menni, sőt valószínűleg jobb ha a lakhelyed szerintibe mész. A díj pedig 10 000 Ft körül van. Plusz az összes igazolványod lecserélése, de gyakorlatilag azokat nem muszáj azonnal.
5/8 anonim válasza:
Születési anyakönyvi kivonatot csak és kizárólag a születési helyen adnak. Tehát ebben az esetben bizony oda kell menni, máshol nem lehet elintézni.
6/8 anonim válasza:
Nekem úgy 2 éve vagy postán küldték ki, vagy a mostani lakóhelyemen vettem át. Biztos hogy nem ott ahol születtem, ott már nem is emlékszem mikor jártam.
7/8 Licu válasza:
Anyakönyvvezető vagyok, lehet a lakcím szerinti polg.mesteri hivatalban intézni a névváltoztatást, és majd az ottani anyakönyvvezető tovább postázza ahová kell (a névváltoztatást fel Pestre, a születési anyakönyvi kivonat kérést pedig a születés szerinti önkormányzathoz, miután már elfogadták a névváltoztatást).
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mind hasznos volt. Már tudom, merre hogyan.
2013. febr. 2. 08:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!