Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Felvehetem a nagymamám lánykor...

Felvehetem a nagymamám lánykori vezetéknevét?

Figyelt kérdés
2011. márc. 10. 23:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
ha elmúltál 18 akkor bármilyen nevet felvehetsz, csak olyanokat nem, mint pl.: Kossuth, Széchenyi, Dessewffy, Horthy, Petőfi, stb.
2011. márc. 10. 23:46
 2/11 anonim ***** válasza:
70%
Bármilyen magyar vezetéknevet felvehetsz, ha nevet akarsz változtatni, csak a híres arisztokrata családok neveit (pl. Andrássy, Zichy stb.) nem választhatod. Családtagod nevét pedig pláne minden további nélkül felveheted. Sógornőm változtatott még lánykorában nevet, mert nem tetszett neki a sajátja, és kapott egy szép vastag könyvet, hogy abból választhat kedvére.
2011. márc. 10. 23:46
 3/11 anonim ***** válasza:
8%
Én úgy tudom,hogy csak olyan nevet vehetsz fel ami a családban volt már a felmenők között,3 generáción belül...
2011. márc. 10. 23:49
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

A válasz megírásának időpontja: ma 23:49

Rosszul tudod.

2011. márc. 10. 23:51
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :) én is így gondoltam, hogy felvehetem, végülis rokon, mért ne vehetném fel?
2011. márc. 10. 23:57
 6/11 anonim ***** válasza:
85%
Közlöm a többiekkel hogy nemes nevét is fel lehet venni,ha netán a nagyi olyan névvel rendelkezik csak aláírással bele kell egyeznie,hogy tovább adja a vezetéknevét:P amúgy igen fel veheted a nagyanyád vezetéknevét hisz a nagyanyád:)én is ezt tettem mert utáltam az apai vezetéknevemet
2011. márc. 11. 00:19
 7/11 A kérdező kommentje:
ja igen, ez még fontos lehet, hogy a nagymama már nem él, akinek a nevét felvenném. Ezt ígyis lehet, ugye?
2011. márc. 11. 00:23
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
Én úgy tudom, hogy vezetéknév változtatása esetén olyat vehetsz fel, ami 1. nem tömegnév (Kis, Kovács, Szabó) 2. nem védett név (Hunyadi, Petőfi, stb.) 3. nem idegen írásmódú, vagy teljesen idegen nyelven van (pl. Smith, Schuster, stb.)
2011. márc. 11. 07:26
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem bár milyen nevet felvehetsz amit csak lehet,de úgy hallottam fizetni kell a volt osztálytársam mind a két nevét meg akarta változtatni azt mondta hogy állítólag 10000ft-ot kell fizetni:))
2011. márc. 11. 10:14
 10/11 anonim ***** válasza:
még szép hogy fizetni kell úgy 5000 ft az a nyamvadt hivatalos bélyeg:S úú mire megcsinálták a hivatalos papírjaimat és amennyibe került na de megérte:)
2011. márc. 11. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!