Ha az apasági vizsgálatnál kiderül, hogy nem az apáé a gyermek, akkor az önkormányzatnál lehet módosítani, hogy ne legyen az apa nevén a gyermek?
30
"Per indítására a gyerek születése, vagy az új tény kiderülése után 1 évig van lehetősége az apának. "
Házasságon kívűl, apai nyilatkozattal nem rendelkező egyénnek. De nem annak aki házasságon belül van:DD Házasságon belül bármikor indítható, ha a férj indít.Bármikor.
Ez történetesen nem így van.
1952. évi IV. törvény a házasságról, a családról és a gyámságról
43. § (1)Az apaság vélelmét meg lehet támadni, ha az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett, vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik, illetőleg ha a származás reprodukciós eljárás következménye, és az anya férje, illetve élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá.
(2) Ha az apaság vélelme teljes hatályú apai elismerésen alapul, a vélelmet azon az alapon is meg lehet támadni, hogy a nyilatkozatnak a törvényes feltételek hiányában nincs teljes hatálya.
(3) A megtámadásra jogosult
a) a gyermek,
b) az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni,
c) a gyermek halála után leszármazója, ilyennek hiányában az ügyész.
(4) Az anya volt férje akkor is jogosult a megtámadásra, ha a vélelem az, hogy az anya újabb házasságbeli férje az apa, de ennek a vélelemnek megdőlte esetén a volt férjet kellene apának tekinteni.
(5)Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése után egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születéséről szerzett értesülése időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg. Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a reá nézve megállapított határidő kezdete után értesült, az értesüléstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.
Különben itt egy jó hosszú kérdés pár nappal ezelőttről, ahol az egész témát jól körbejártuk:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Úgy látszik, mostanság rossz idők járnak a hazudós anyukákra...
32
Ez is azt támasztja alá amit én mondtam.Meg az a kérdés is amit belinkeltél.Mert ott egy 4 éves gyerekről van szó:DD
pápá
Khmmm... nem tudom, a "VAGY" szó megvan-e...
Én: "Per indítására a gyerek születése, vagy az új tény kiderülése után 1 évig van lehetősége az apának."
Törvény: "(5)Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése után egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születéséről szerzett értesülése időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg. Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a reá nézve megállapított határidő kezdete után értesült, az értesüléstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét."
Az olcsóbb fajtát lehet manipulálni-én el sem fogadnám. Tudok ilyen esetről, amikor manupulálva volt, és sok sok év múlva teljesen váratlanul ismét lett egy csináltatva-és ott kiderült a turpisság. Mint később kiderült le lett fiuzetve a tag, aki a hamis eredményt szerezte..
Úgy hogy ha biztosra akarnak menni, csak a birósági orvosszakértőt fogadják el.
Mi is most készülünk apaságit csináltatni.
Itt a vérszívó anyukák szerint egy férfinak felkell nevelni egy idegen gyereket.Nem tudom milyen jogon...Ott nem áll meg a dolog hogy fizeti a gyerektartást amíg tanul,hanem ha meghal akkor az a gyerek és annak leszármazotjai örökölnek.Azért ez nem így működik.Ne hadjátok magatokat.Csináltassátok meg.Nem tudom az anyuka milyen.Nálunk mindent megtett hogy tökre tegye a férjem.
"Nálunk mindent megtett hogy tökre tegye a férjem."
Náluk is.Csak kiderült, hogy a gyerek nem az övé, pedig éveken keresztül zsarolta vele, hogy megmondja nekem és gyerektartást követelt tőle.Szó szerint zsarolta, én meg javasoltam neki valamit, meglépte-és kiderült a turpisság. Utána természetesen én voltam a liba szemébe a szemét.
Evvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!