Milyen előnyökkel jár, ha az élettársi kapcsolatban élő párok bejelentkeznek a lakóhely szerinti önkormányzatnál, hogy bejegyeztessék az élettársi viszonyt?
Figyelt kérdés
2009. okt. 21. 12:37
1/5 anonim válasza:
Volt itt már hasonló kérdés, ahol kb. az volt a válasz, hogy már nem lehet ilyet bejegyeztetni, csak, ha meleg vagy. Én furcsállom a dolgot, de valami olyasmivel magyarázták, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat jogai ugyan azok, mint a házasságé, tehát felesleges kétfélét fenntartani erre.
Én nem tudom, van-e különbség a kétféle dolog közt, de biztos lesz, aki majd tudja.
2/5 anonim válasza:
Szerintem erre a legjobban egy önkormányzati dolgozó tudja a választ. Azt mondom, hogy menj be a hivatalba és érdeklődd meg, ha szükségesek a formanyomtatványok, akár helyben el is kérheted. Teszem hozzá, én is úgy hallottam mint ahogy a kedves első Válaszoló, tehát ilyenre nincs lehetőség. De hát mint mondtam, erre biztosat az önkormányzatban tudnak mondani.
3/5 anonim válasza:
Szia!
Mi a párommal kb 4 éve mentünk be az önkormányzatba bejegyeztetni az élettársi kapcsinkat. Nekünk csak azért kellett, hogy így közösen könyebb volt lakást igényelnünk. Nem tudok róla, hogy lennének előnyei, vagy hátrányai ennek a dolognak.
4/5 anonim válasza:
Barátnőméknek a lombikbébi programhoz kellett élettársi viszonyt bejegyeztetni.
5/5 anonim válasza:
A törvény nem régen változott, 1-2 hónapja, tehát ezért is érdemes helyben utána kérdezni. Ma már nem fogadják el a lombikbébi programhoz sem, állítólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!