Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ellehet titkolni egy végrendel...

Ellehet titkolni egy végrendeletet?

Figyelt kérdés

Mamám (apukám anyukája) meghalt márciusban. Egyetlen fia volt, de vele nem volt olyan jóba, de rosszban sem. Külföldön élünk. Én anyukámmal maradtam miután elváltak a szüleim apukámmal nem túl jó a viszonyom évente egy két telefonbeszélgetésből áll. Neki azóta született egy fia is.

Nos márciusban megtörtént a temetés azóta nem is nagyon beszélünk apukámmal, most pár napja hallottam egy közös ismerősünktől, hogy árulja a lakást ami mamámé volt, ezen kívül több ingatlana is van/volt. Előfordulhat, hogy írt végrendeletet, mert szerintem nem hagyott volna mindent apukámra, mert várható volt, hogy pénzzé tesz mindent. Gondolt volna szerintem az unokáira is (ránk).

Félreértések elkerülése végett én nem a pénzt szeretném nem vagyok pénzéhes, de lehetséges, hogy apukám eltitkol valamit előlem ami engem illetne meg jogilag?

Nem tudom elképzelni mamámról, hogy nem osztotta volna el a vagyonát és csak apukámra hagyta volna, szerintem gondoskodott már jóval halála előtt végrendeletről. Tudatánál volt halála utolsó percéig is (rákos volt).

Ezt megoldhatta apukám valami lefizetéssel?

2012. dec. 17. 13:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha a végrendelet ügyvédi letétbe volt, akkor apád nem tudott volna mit csinálni. Ha volt végrendelet, otthon, a sublótfiókban, akkor igen, simán megsemmisíthette. De ezt ugye, senki nem tudja, ergo olyan, mintha valóban nem lett volna végrendelet.

De amúgy meg akár eltékozolja a vagyont, akár nem, sok köze nincs hozzá senkinek, ha ő örökölte.

A mama meg lehet, hogy nem kapott időben észbe, és tényleg nem volt végrendelet.

2012. dec. 17. 13:35
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Bármi lehetséges.

Ha viszont a törvényes öröklést nézzük, övé minden, így el is adhatja.

2012. dec. 17. 13:36
 3/15 A kérdező kommentje:

Igen azt tudom, hogy nincs közöm hozzá, csak rettenetesen zavar mert egész életükben papámmal együtt saját kézzel építették, rendezték azt a lakást amit hozzáteszek több száz m is lehet plusz a telek. Még tavaly nyáron is azt mutogatta mamám miket sikerült megjavítani a tetőn. Mindenük volt...

Ő meg csak úgy eladja... szükség nincs rá csak ha hazautazunk nem él benne már senki, de adná ki albérletbe :(

2012. dec. 17. 13:39
 4/15 A kérdező kommentje:
több száz nm*
2012. dec. 17. 13:39
 5/15 anonim ***** válasza:

Ha nincs rá szükség minek tartaná meg most őszintén, albérlet sem éri meg mert átvágják a bérlők aztán csak a tartozás marad.

Nem hiszem, hogy eltudja titkolni, ha hagyott volna rád valamit akkor hagyatéki tárgyalásra behívtak volna téged is.

2012. dec. 17. 13:44
 6/15 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen volt végrendelet, a legtöbben nem szoktak irásban hagyatkozni.

Végrendelet nélkül meg édesapád a törvényes örökös. (Ha lenne végrendelet, a köteles rész - a törvényes örökség fele - mindenképpen járna neki)

A mamádnak meg szerintem teljesen mindegy, hogy mi lett halála utána házával...

2012. dec. 17. 13:45
 7/15 A kérdező kommentje:
Azért lenne szükség mivel külföldön élünk mindannyian, ha hazaszeretnénk menni hova menjek? Hotelba? Ők szintén külföldön vannak...Sok vizet nem zavarna az a lakás, mert egy kertes családi ház fenntartása nem lenne olyan nagy összeg és van ismerős akit meglehet kérni, hogy néha nézzen rá, fűtsön be takarítson ki, ez anyagilag is beleférne. Hazaköltözésről nem is beszélve...
2012. dec. 17. 13:48
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem lenne közöd ahhoz a lakáshoz akkor sem ha nem adná el, az engedélye nélkül akkor sem lakhatnál ott ha hazajöttök.

Alszotok ismerősöknél, barátoknál, Anyukád szüleinél. Minek tartaná meg a lakást ha még nem is abban az országban lakik ahol a lakás van?

Az alap víz,gáz, villany, fűtés hogy a csövek ne fagyjanak el pedig nem pár Ft havonta

2012. dec. 17. 13:54
 9/15 anonim ***** válasza:
76%
hát, nézd, a leírtak alapján te eljátszottál a gondolattal, h neked milyen jól jönne, ha a anygid rád hagyná a házat, nem az apukádra. de a nagyid valószínűleg nem írt végrendeletet, így a dolgok rendje szerint mindent apukád örökölt (őutána te fogsz, így megy ez). akármennyire is ésszerűtlennek tűnik neked, h apudé lett és hogy hogy bánik vele, ez a realitás. te nem tervezhetsz az édesapád örökségével, még ha szerinted meg is érdemelnél belőle egy részt és jobban is sáfárkodnál vele
2012. dec. 17. 13:56
 10/15 A kérdező kommentje:

Nem játszottam el a gondolattal, csak ez megszokott "menet" volt, hogy egy évbe egyszer hazautaztam mamához ott voltam két hétig és eljöttem. Nincs szükségem a házra kivéve amikor ott lennék ami szintén nem lenne több évi két hétnél. Anyagilag nem szorulok a házra hiszen eddig se volt belőle egy fityingem se és ezután sem lesz.

Egyszerűen zavar, hogy a családi háztól ilyen hamar megszabadulna, én is ott nőttem fel...Szerintem mindenki nehezen válna meg ettől. Az anyagi részre, hogy fűtés stb. már leírtam, hogy beleférne.

2012. dec. 17. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!