Ellehet titkolni egy végrendeletet?
Mamám (apukám anyukája) meghalt márciusban. Egyetlen fia volt, de vele nem volt olyan jóba, de rosszban sem. Külföldön élünk. Én anyukámmal maradtam miután elváltak a szüleim apukámmal nem túl jó a viszonyom évente egy két telefonbeszélgetésből áll. Neki azóta született egy fia is.
Nos márciusban megtörtént a temetés azóta nem is nagyon beszélünk apukámmal, most pár napja hallottam egy közös ismerősünktől, hogy árulja a lakást ami mamámé volt, ezen kívül több ingatlana is van/volt. Előfordulhat, hogy írt végrendeletet, mert szerintem nem hagyott volna mindent apukámra, mert várható volt, hogy pénzzé tesz mindent. Gondolt volna szerintem az unokáira is (ránk).
Félreértések elkerülése végett én nem a pénzt szeretném nem vagyok pénzéhes, de lehetséges, hogy apukám eltitkol valamit előlem ami engem illetne meg jogilag?
Nem tudom elképzelni mamámról, hogy nem osztotta volna el a vagyonát és csak apukámra hagyta volna, szerintem gondoskodott már jóval halála előtt végrendeletről. Tudatánál volt halála utolsó percéig is (rákos volt).
Ezt megoldhatta apukám valami lefizetéssel?
Ha a végrendelet ügyvédi letétbe volt, akkor apád nem tudott volna mit csinálni. Ha volt végrendelet, otthon, a sublótfiókban, akkor igen, simán megsemmisíthette. De ezt ugye, senki nem tudja, ergo olyan, mintha valóban nem lett volna végrendelet.
De amúgy meg akár eltékozolja a vagyont, akár nem, sok köze nincs hozzá senkinek, ha ő örökölte.
A mama meg lehet, hogy nem kapott időben észbe, és tényleg nem volt végrendelet.
Bármi lehetséges.
Ha viszont a törvényes öröklést nézzük, övé minden, így el is adhatja.
Igen azt tudom, hogy nincs közöm hozzá, csak rettenetesen zavar mert egész életükben papámmal együtt saját kézzel építették, rendezték azt a lakást amit hozzáteszek több száz m is lehet plusz a telek. Még tavaly nyáron is azt mutogatta mamám miket sikerült megjavítani a tetőn. Mindenük volt...
Ő meg csak úgy eladja... szükség nincs rá csak ha hazautazunk nem él benne már senki, de adná ki albérletbe :(
Ha nincs rá szükség minek tartaná meg most őszintén, albérlet sem éri meg mert átvágják a bérlők aztán csak a tartozás marad.
Nem hiszem, hogy eltudja titkolni, ha hagyott volna rád valamit akkor hagyatéki tárgyalásra behívtak volna téged is.
Nem feltétlen volt végrendelet, a legtöbben nem szoktak irásban hagyatkozni.
Végrendelet nélkül meg édesapád a törvényes örökös. (Ha lenne végrendelet, a köteles rész - a törvényes örökség fele - mindenképpen járna neki)
A mamádnak meg szerintem teljesen mindegy, hogy mi lett halála utána házával...
Nem lenne közöd ahhoz a lakáshoz akkor sem ha nem adná el, az engedélye nélkül akkor sem lakhatnál ott ha hazajöttök.
Alszotok ismerősöknél, barátoknál, Anyukád szüleinél. Minek tartaná meg a lakást ha még nem is abban az országban lakik ahol a lakás van?
Az alap víz,gáz, villany, fűtés hogy a csövek ne fagyjanak el pedig nem pár Ft havonta
Nem játszottam el a gondolattal, csak ez megszokott "menet" volt, hogy egy évbe egyszer hazautaztam mamához ott voltam két hétig és eljöttem. Nincs szükségem a házra kivéve amikor ott lennék ami szintén nem lenne több évi két hétnél. Anyagilag nem szorulok a házra hiszen eddig se volt belőle egy fityingem se és ezután sem lesz.
Egyszerűen zavar, hogy a családi háztól ilyen hamar megszabadulna, én is ott nőttem fel...Szerintem mindenki nehezen válna meg ettől. Az anyagi részre, hogy fűtés stb. már leírtam, hogy beleférne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!