Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Van itt olyan, aki él-hal a...

Van itt olyan, aki él-hal a családfakutatásért?

Figyelt kérdés

Én egy 19 éves srác vagyok, akit minden, de minden érdekel a családjáról. A szabadidőmben szinte csak ezzel foglalkozom és napokat eltudok gondolkozni azon, hogy most akkor ki kivel volt és honnan jött stb. Egy bajom van, hogy a barátaim közül szinte senkit nem érdekel ennyire a téma és így nem nagyon tudok kivel beszélgetni erről! :( Ha van itt olyan korombeli, aki szintén így áll a családfakutatáshoz és ő sem tudja megosztani a barátaival a hobbyát az írjon, ha lenne kedve beszélgetni ebben a témában! :D

Remélem ezért lesz egy pár ember! :D

2012. nov. 27. 21:56
 1/10 anonim válasza:
100%
én is így vagyok ezzel. egy ideje elkezdett érdekelni, és egyre különösebb dolgokat találtam. mondjuk az én családom meglehetősen nagy. akkor kezdtem el vele igAzán foglalkozni, amikor ki kellett derítenem egyedül, hogy hogy vagyok rokonságban kölcseyvel. és azért nem rossz érzés tudni, milyen közeli rokon. és nem is ő Az egyetlen. szóval én megértelek, mert nagyon érdekes. 16 l. bocsi, a kis és nAgybetűkért, de haldoklik A gépünk...
2012. nov. 27. 22:03
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

én igen, de

- nem vagyok korodbeli

- már mindent tudok róla mit a neten el lehet érni

- befulladt a családfám így már nem töröm magam annyira

2012. nov. 27. 22:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

itt meg két link, bár biztos ismered:

[link]

[link]

2012. nov. 27. 22:16
 4/10 anonim ***** válasza:
Csak az a biztos, ha saját magad mész lépésről lépésre felderíteni. Nehogy interneten keresztül próbáld meg, nagyon veszélyes!
2012. nov. 29. 19:51
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet!

De én nem kutatótársat, hanem egy hasonló érdeklődésű embert keresek, akivel tudok beszélgetni! :D

2012. nov. 29. 19:59
 6/10 anonim válasza:
engem is erdekel(ne) ha lenne idom. El is jutottam 300 valamennyi emberig, de aztan abbahagytam. :)
2012. nov. 30. 01:09
 7/10 anonim ***** válasza:
úgy látszik ez a 300 körüli a könnyen kutatható létszám mert én is ott vagyok, és több ismerősöm is
2012. nov. 30. 10:04
 8/10 anonim válasza:

#6os vagyok:

Hol szoktad kutatni? Csaladi papirok, rokonoknal? Vagy templomokban is?

2012. dec. 2. 16:56
 9/10 A kérdező kommentje:

T. #6-os!

Én első sorban a családban kérdezősködtem, aztán voltan a plébániákon is és levéltárban is voltam már. De vannak dolgok, amiket az ember a fent belinkelt oldalakon is megtalál. Persze ereket az internetes oldalakat csak módjával szabad használni! :D

Egyetlen hatalmas problémám van, hogy nincsen elég idő kutatni és persze a távolságok! :(

Te hogyan kutatsz? Ha gondolod privátban is írhatsz! :D

2012. dec. 3. 19:26
 10/10 anonim válasza:

Jelenleg én is ezzel foglalatoskodom, a szakdolgozatom miatt is, de úgy bele lehet szeretni, hogy tényleg nincs megállás! :) Én a levéltárban is voltam, de legtöbbet a familysearch-ön keresgélek, nyilván a polgári anyakönyvezés az, ami biztos képet ad, de különböző technikákat dolgoztam ki arra, hogy keresgéljek az indexelt adatbázisban :D

Én is így vagyok ezzel, hogy lelkesen mesélem a családban is mikre jutottam, de igazából annyira senki sincs bezsongva, mint én. :D Viszont távolabbi rokonokkal tudtam felvenni a kapcsolatot, ami még hasznos is :)

[link]

itt szoktam még keresgélni, bár fizetős hozzáférésem egyelőre nincs, de támpontokat így is tud adni!

2012. dec. 6. 21:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!