Van itt olyan, aki él-hal a családfakutatásért?
Én egy 19 éves srác vagyok, akit minden, de minden érdekel a családjáról. A szabadidőmben szinte csak ezzel foglalkozom és napokat eltudok gondolkozni azon, hogy most akkor ki kivel volt és honnan jött stb. Egy bajom van, hogy a barátaim közül szinte senkit nem érdekel ennyire a téma és így nem nagyon tudok kivel beszélgetni erről! :( Ha van itt olyan korombeli, aki szintén így áll a családfakutatáshoz és ő sem tudja megosztani a barátaival a hobbyát az írjon, ha lenne kedve beszélgetni ebben a témában! :D
Remélem ezért lesz egy pár ember! :D
én igen, de
- nem vagyok korodbeli
- már mindent tudok róla mit a neten el lehet érni
- befulladt a családfám így már nem töröm magam annyira
Köszönöm a tippet!
De én nem kutatótársat, hanem egy hasonló érdeklődésű embert keresek, akivel tudok beszélgetni! :D
#6os vagyok:
Hol szoktad kutatni? Csaladi papirok, rokonoknal? Vagy templomokban is?
T. #6-os!
Én első sorban a családban kérdezősködtem, aztán voltan a plébániákon is és levéltárban is voltam már. De vannak dolgok, amiket az ember a fent belinkelt oldalakon is megtalál. Persze ereket az internetes oldalakat csak módjával szabad használni! :D
Egyetlen hatalmas problémám van, hogy nincsen elég idő kutatni és persze a távolságok! :(
Te hogyan kutatsz? Ha gondolod privátban is írhatsz! :D
Jelenleg én is ezzel foglalatoskodom, a szakdolgozatom miatt is, de úgy bele lehet szeretni, hogy tényleg nincs megállás! :) Én a levéltárban is voltam, de legtöbbet a familysearch-ön keresgélek, nyilván a polgári anyakönyvezés az, ami biztos képet ad, de különböző technikákat dolgoztam ki arra, hogy keresgéljek az indexelt adatbázisban :D
Én is így vagyok ezzel, hogy lelkesen mesélem a családban is mikre jutottam, de igazából annyira senki sincs bezsongva, mint én. :D Viszont távolabbi rokonokkal tudtam felvenni a kapcsolatot, ami még hasznos is :)
itt szoktam még keresgélni, bár fizetős hozzáférésem egyelőre nincs, de támpontokat így is tud adni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!