Mit jelent a "vej" szó?
Figyelt kérdés
Tehát pl "xy veje".. Az melyik hozzátartozó másnéven? Bocsi a hülye kérdésért :D2012. okt. 31. 08:33
1/8 A kérdező kommentje:
illetve mi a "neje" jelentése?
2012. okt. 31. 08:34
2/8 anonim válasza:
Én Kis Gézáné Kovács Juliska, Kis Géza NEJE(felesége ) vagyok. Kis Géza az én édesanyám VEJE!!!!
3/8 anonim válasza:
Kovács István és Kovács Istvánné házasok.
Kovács István neje = Kovács Istvánné
Kovács Istvánné anyjának pedig, Kovács István a veje.
4/8 anonim válasza:
Magyarul a "vej" a lányom férje. (vő). A nejem pedig a feleségem.
5/8 anonim válasza:
Az anyós reciproka:)))
A nej meg a feleség
A nyelvtani eredet is nasonló, nőm = nej, vőm = vej, úgy hívják a nyelvészek hogy szóhasadás, amikor egy szó kétféle alakban is elterjedté válik, ez egy olyan természetes folyamata minden élő nyelvnek, ami által a nyelv gazdagodik.
6/8 anonim válasza:
A nej a nö egyik régies alakja.
A vej a vö megfelelöje, ez pedig a vevö szóvól vezethetö le, ami arra a szokásra utal, régen a lányért megváltást fizetni kellett a szülönek.
7/8 NZotyi97 válasza:
Röviden, a lány gyermeked férje.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!