Miért van ez nálunk? Teljesen kiidegelnek a szüleim, mit tegyek? (lent)
18 éves srác vagyok. Az elmúlt pár évben ez a tipikus otthonülős kategória voltam, nem mentem sehova, nem voltak barátaim.
Elhatároztam h változtatok, "felerősítettem a kapcsolataim", új haverok is lettek, s eljárkálok ide-oda, sokszor van, hogy csak egymáshoz hülyülni, szórakozni.
Feltűnt anyáméknak ez, hogy hirtelen "kirobbantam", s teljesen felidegesítenek azzal, hogy számon kérik mikor, hol, kivel, miért, hogyan csinálom. És tényleg "beszámolásnak" érzem, szó szerint faggatnak, hibába mondom h hagyjatok már békén, nem szállnak le rólam.
Ez most már mindennapos.
Másik része a dolognak, hogy eddig ilyen anyámasszony katonája voltam, sose csináltam magam semmit. Most igyekszek önálló lenni, mindent megcsinálni egyedül, erre anyámék állandóan beleszólnak, egyáltalán nem hagyják h "érvényesüljek". (főleg anyám)
Mindig, minden lépésemet tudni akarják, és nem tudok kicsit önállósodni. Persze másik oldalon mondják, hogy "ha egyedül élnél mit csinálnál, nem tudsz semmit megcsin. magad..."
Mindennap felidegesítenek, s lassan már máson töltöm le.
Mit kéne tennem? Hogy oldjam meg a problémát? Nektek volt/van ilyen gondotok?
Ülj le, és beszéld meg velük. Általában e mögött az húzódik, hogy a szülőknek nehéz elviselni, hogy az ó pici fiacskájukból felnőtt férfi lesz. Annyiban meg lehet őket érteni, hogy érdekli őket, merre és kivel jársz, hiszen mégis csak a szüleid, aggódnak érted, és tőlük függesz, de azért mértéket kell tartani.
Néha nálunk is előjönnek az ilyen gondok, de nincs okom panaszra, mert bíznak bennem, szinte mindenhova elengednek. Illetve sokat segít, hogy van egy bátyám, és nála már kismilliószor végig zongoráztak ezen. :)
17/L
Igen, én is gondoltam arra, hogy leülök és beszélek velük, csakhogy többször volt már az, hogy mondtam (teljesen nyugodt hangnemben), hogy NEM, én csinálom a magam dolgát. Erre anyám leszűrte, hogy: akkor mától kezdve, nem főzök, nem mosok, nem takarítok, felejtsem el h ő van.
Hiába mondtam, hogy messze nem erről beszéltem... nincs eredmény.
Egyik válaszolónak: igen, egyke vagyok sajnos.
Köszönöm az eddigi segítséget, megpróbálok valamit összehozni!
:)
Javult a helyzet annyival, hogy nem kérik számon mikor mit csinálok, csak annyit kérdeznek h merre mégy?
Ami viszont ujabb adag: többször mondtam le partikat amik az éjszakába nyúlnak mert anyámék szerint: ójaj este idióták vannak az utcan, megtámadnak meg belémkötnek, megvernek, kirabolnak. Meg közlekedés sincs, hogyjutsz haza? .... stb.
Mint irtam, több eseményt mondtam le a hülye aggódásuk miatt. Itt a szilveszter, meghívtak, s nem akarom/fogom lemondani az ő aggályaik miatt. Ennek következtében meg ujra hallgathatom őket egyrészt ami fent mondtam, másrészt majd utána, hogy önfejű vagyok ,mostantól kezdve azt csinálsz ami akarsz....stb.
Mit mondjak? vagy mit tegyek? állandóan csak kiidegelnek :OO
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!