Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért van ez nálunk? Teljesen...

Miért van ez nálunk? Teljesen kiidegelnek a szüleim, mit tegyek? (lent)

Figyelt kérdés

18 éves srác vagyok. Az elmúlt pár évben ez a tipikus otthonülős kategória voltam, nem mentem sehova, nem voltak barátaim.

Elhatároztam h változtatok, "felerősítettem a kapcsolataim", új haverok is lettek, s eljárkálok ide-oda, sokszor van, hogy csak egymáshoz hülyülni, szórakozni.

Feltűnt anyáméknak ez, hogy hirtelen "kirobbantam", s teljesen felidegesítenek azzal, hogy számon kérik mikor, hol, kivel, miért, hogyan csinálom. És tényleg "beszámolásnak" érzem, szó szerint faggatnak, hibába mondom h hagyjatok már békén, nem szállnak le rólam.

Ez most már mindennapos.

Másik része a dolognak, hogy eddig ilyen anyámasszony katonája voltam, sose csináltam magam semmit. Most igyekszek önálló lenni, mindent megcsinálni egyedül, erre anyámék állandóan beleszólnak, egyáltalán nem hagyják h "érvényesüljek". (főleg anyám)

Mindig, minden lépésemet tudni akarják, és nem tudok kicsit önállósodni. Persze másik oldalon mondják, hogy "ha egyedül élnél mit csinálnál, nem tudsz semmit megcsin. magad..."

Mindennap felidegesítenek, s lassan már máson töltöm le.

Mit kéne tennem? Hogy oldjam meg a problémát? Nektek volt/van ilyen gondotok?

2012. okt. 28. 10:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ülj le, és beszéld meg velük. Általában e mögött az húzódik, hogy a szülőknek nehéz elviselni, hogy az ó pici fiacskájukból felnőtt férfi lesz. Annyiban meg lehet őket érteni, hogy érdekli őket, merre és kivel jársz, hiszen mégis csak a szüleid, aggódnak érted, és tőlük függesz, de azért mértéket kell tartani.

Néha nálunk is előjönnek az ilyen gondok, de nincs okom panaszra, mert bíznak bennem, szinte mindenhova elengednek. Illetve sokat segít, hogy van egy bátyám, és nála már kismilliószor végig zongoráztak ezen. :)

17/L

2012. okt. 28. 10:26
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két lányom van 22 és 21 évesek. Tisztában vagyok vele mit érzel, de azt is, hogy a szüleid mit éreznek. Ők csak féltenek, mert szeretnek. A gyerekek önállósodási törekvései sok szülőnél nehezen elfogadthatók. A "hagyjatok már békén" lerázási törekvéseid sokkal többet ártanak, mint használnak. Mi lenne, ha ugyanilyen értelmesen, ahogy itt leírtad elmondanád a szüleidnek, hogy csak egy kis szórakozásra vágysz, mint minden fiatal. Egyke vagy? Mert akkor kicsivel nehezebb a helyzet. Mindenképp beszéld meg a dolgot a szüleiddel és semmiképp ne mondd azt, hogy hagyjanak békén, mert ettől az én hátamon is feláll a szőr. Akkor azt hiszik, hogy olyan dolgokat csinálsz, amit nem mersz elmondani. Sok sikert! Írd meg, hogy mi lett!
2012. okt. 28. 10:33
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Mindenképpen beszéld meg velük a dolgot, én is olyan voltam mint te én is hirtelen amikor továbbtanultam akkor robbantam ki, persze fokozatosan tettem ezt, most is alig van olyan hétvége amikor itthon vagyok inkább. Én 20 évesen vittem haza az első barátnőmet vagy is pontosabban azt akivel komolyabban jártunk, mert azért már vittem haza lányt korábban is. A lényeg az hogy mondd el nekik hogy miért döntöttél így meséld el nekik hogy a barátaid milyenek, mennyire rendesek, mennyire megbízhatóak, meg hogy te is ezt az életmódot szeretnéd, hidd el megfogják érteni. Én szüleim is megértették ezt nem foglalkoztak igazából azzal hogy elmentem csak mondták hogy azért legyek óvatos mert én alapból olyan környéken lakom ahol sok a bűnözés meg minden és féltenek nehogy áldozata legyek vagy nehogy én is közéjük tartozzak. Engem ettől féltettek mint ahogy kiszedtem belőlük, szerencsére nem tartozom a bűnözők közé, meg itt a környéken ugye elég sokan ismernek hogy ki vagyok meg minden tehát engem nem is piszkálnak szerencsére.
2012. okt. 28. 10:35
 4/10 A kérdező kommentje:

Igen, én is gondoltam arra, hogy leülök és beszélek velük, csakhogy többször volt már az, hogy mondtam (teljesen nyugodt hangnemben), hogy NEM, én csinálom a magam dolgát. Erre anyám leszűrte, hogy: akkor mától kezdve, nem főzök, nem mosok, nem takarítok, felejtsem el h ő van.

Hiába mondtam, hogy messze nem erről beszéltem... nincs eredmény.

Egyik válaszolónak: igen, egyke vagyok sajnos.

2012. okt. 28. 10:52
 5/10 anonim ***** válasza:
4. vagyok. Sokkal nehezebb a helyzeted egykeként. A dolgod elvégzése nem egyenértékű a szórakozással.Ha igazán felnőttnek érzed magad, tudod, hogy mi a kötelességed utána jön a szórakozás. Bizonyítsd be a szüleidnek, hogy felnőttként tudsz viselkedni, ha azt akarod, hogy felnőttként kezeljenek. Mindenki a megbeszélést javasolja itt. Ám vigyázz, hogy a hangnemed ne támadó és utasító legyen, hanem tárgyalókész és higgadt. Úgy fognak ők is hozzád állni, ahogy te hozzájuk.
2012. okt. 28. 11:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, 2. voltam,nem 4.
2012. okt. 28. 11:49
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi segítséget, megpróbálok valamit összehozni!

:)

2012. okt. 29. 15:21
 8/10 A kérdező kommentje:

Javult a helyzet annyival, hogy nem kérik számon mikor mit csinálok, csak annyit kérdeznek h merre mégy?

Ami viszont ujabb adag: többször mondtam le partikat amik az éjszakába nyúlnak mert anyámék szerint: ójaj este idióták vannak az utcan, megtámadnak meg belémkötnek, megvernek, kirabolnak. Meg közlekedés sincs, hogyjutsz haza? .... stb.

Mint irtam, több eseményt mondtam le a hülye aggódásuk miatt. Itt a szilveszter, meghívtak, s nem akarom/fogom lemondani az ő aggályaik miatt. Ennek következtében meg ujra hallgathatom őket egyrészt ami fent mondtam, másrészt majd utána, hogy önfejű vagyok ,mostantól kezdve azt csinálsz ami akarsz....stb.

Mit mondjak? vagy mit tegyek? állandóan csak kiidegelnek :OO

2012. dec. 23. 15:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csúnya, amit mondok, de jóindulatú hazugság is létezik. Mondd azt, hogy vki hazahoz, vagy tényleg intézd úgy, ha lehet, hogy tényleg hazahozzon vki. azt is mondhatod, hogy együtt jössz haza vkivel. Ha nem hat ez sem, akkor próbálj a lelkükre beszélni, hogy már nem vagy kisgyerek és ezzel a túlzott féltéssel csak bajt hoznak rád a negatív szemlélet miatt. Kérdezd meg, hogy azt várják el, hogy a nyakukon ülj szilveszterkor, amikor minden fiatal szórakozik. Nem köthetnek gúzsba.
2012. dec. 23. 19:52
 10/10 A kérdező kommentje:
Javilt a hyzet kicsot. Beszeltem veluk h mi a helyzet ..mit szeretnek..es hatott. Csokkent ez a "felugyeles"...pl szilveszter nagyon klassz volt! Koszonom a segitsegeteket!!! :) :)
2013. febr. 9. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!