Van vki, aki viszonylag hosszú házasság után se tudta igazán elfogadni a házastársa családtagjait? Szülők, tesók, egyebek.
Figyelt kérdés
Nehezen nyílok meg és fogadok el embereket. Kritikus is vagyok, de ezt mondjuk szavakkal nemigen merem kifejezni, csak belül én érzem, hogy ez se tetszik, az se. Tudom, hogy ha én X-et v Y-t nem tudom elfogadni, ráadásul ők most már az életem részei, az rólam szól, nem róluk. Túl ilyenek, túl olyanok, nem olyanok, vagyis mások, mint én. Még szerencse, ugyanolyanok nyilván nem lehetnek. Más érdeklődési kör, más habitus. Ami miatt gondot okoz, hogy mégis úgy érzem, én lógok ki, én vagyok az UFO. Ők elfogadtak, amennyire kell, nem tudom, szeretnek-e, lehet, h igen, lehet, hogy nem, érzelmeket nagyon én se mutatok, szóval rólam se tudják szerintem, hogy én szeretem-e őket. Még egy mondattal úgy tudom megfogalmazni az egészet: ha nem lenne muszáj, nem keresném a társaságukat. Van olyan, hogy valakivel életed során összebarátkozol, jól érzed magad a társaságában, szívesen vagy vele, keresed ezeket az alkalmakat stb., na, ők mind nem ilyenek nekem. Hát nem fura ez...?2012. okt. 8. 08:34
11/14 anonim válasza:
Sziasztok!De jó,mintha magamat olvastam volna.Detto ugyannez.CSak én még nem vagyok férjnél,több éves párkapcsolatom van.Sajnos mi hetente találkozunk a párom rokonaival,olyankor egyszerüen levagyok blokolva,csak ülök ott velül semmi téma,csak nézem őket,hogy hogy kerültem én ide?Pedig a párommal szeretjük egymást,ő jol kijön az én rokonságaimmal.De én?Visszahúzódo,szerényke vagyok vagyok velük.Pedig engem se bántottak,jok hozzám.De ha meghallom,hogy családlátogatás lesz,rögtön elmegy a kedvem az élettől is :D Párom szerint az a baj,hogy nem adok magamból,nem próbálok beszélgetést kezdeményezni és kevés önbizalmam van.De hát más társaságban meg el vagyok...Nagyon nehéz ez.28Nő
12/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: nyugi, ne hibáztasd magad. Most egészen úgy jött ki, mintha te ostoroznád magad, vagy hibás lennél. Írtad is, hogy kicsi az önbizalmad stb., ne gondold, hogy hibás vagy stb. Nem vagy rosszabb, mint a többi ember, és valószínűleg tök szerethető vagy és szeretnek is ezek a rokonok, úgy, ahogy engem is, amennyire kell a párom rokonai. Csak hát egy igazi szimpátia v elfogadás nem megy parancsszóra, legalábbis nekem, én igazi rokonszenvet, jó érzést nem érzek, ha velük vagyok. De ettől még, mivel emberek vagyunk és többé kevésbé meg vagyunk nevelve és tudjuk, hogy kell emberek között viselkedni, teljesen jól kommunikálok ezekkel a rokonokkal, akkor is, ha nincs kedvem és így, ahogy írok, ha arra gondolok (igazán ritkán egyébként, szóval olyan nagy igény részükről sincs, hogy na most aztán minden héten üljünk össze), hogy találkozunk, akkor napokkal előtte bennem van, hogy te jó ég, jönnek és el tudom játszani a vendéglátót stb., de én tudom, hogy ez megjátszás, sokkal természetesebb az az énem, ha itthon egyedül, vagy a párommal vagy a saját anyámmal, tesómmal, vagy a munkatársaimmal dumálok. Én érzem ezt a különbséget magamban és tudom, melyik jön szívből és melyik csak azért, mert meg kell felelni ennek az elvárásnak. Skizó, mi?
2012. okt. 12. 09:45
13/14 anonim válasza:
Én egy életen át nem tudtam beilleszkedni a férjem családjába. Ő egy hét gyerekes családban a legfiatalabb, én 8 évvel vagyok nála fiatalabb. A sógornőim úgy kezeltek, mint egy gyereket (47 éves házasok vagyunk), azt hitték, hogy az ő feladatuk az én nevelésem. Hát ezt nem hagytam, különben is az én szüleimnél laktunk, ha valamit nem jól csináltam, ott volt az anyám, hogy figyelmeztessen. Nem is nagyon tartottuk a kapcsolatot. Egészen más volt az érdeklődési körük, más dolgok jelentettek számukra értéket, nem volt közös témánk. Úgy döntöttem, nem strapálom magam. A férjemmel nagyon szép családot mondhatunk magunkénak, két gyerekünk és hét klassz unokánk van. Kell ennél több?
14/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem, nem kell ennél több. Köszi a választ és azt külön köszönöm, hogy nem a rokonokat hibáztatva, fikázva írtad meg a választ, hanem viszonylag tárgyilagosan. Biztosra veszem, hogy teljesen normális, jó ember vagy, de valószínű, hogy a sógornőidnek is annyi hibája van, mint másnak. Csak nem mindig jönnek össze a dolgok, erről is szólt a kérdésem, nem gyűlölködésről v igazi konfliktusokról, inkább csak nem elfogadásról, be nem illeszkedésről.
2012. okt. 16. 10:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!